Brașov: Elevii îngheață la ore, Primăria tace. „Este foarte frig în şcoală, temperatura variază între 5 şi 7 grade Celsius, situaţie care pune în pericol sănătatea copiilor”

Last Updated on noiembrie 17, 2016 Este început de iarnă și o parte dintre brașoveni îngheață. Dacă pensionarii stau în case cuminți cu hainele pe ei, mulțumiți că l-au votat pe Scripcaru să le rezolve problema, scandalul a izbucnit la Şcoala Gimnazială nr. 3 „Gheorghe Lazăr” (de pe strada Venus nr. 1) unde copii sunt ținuți în frig la ore.

Inspectorii OPC s-au deplasat la fața locului și au descoperit că Primăria nu a făcut nimic.
“Conducerea şcolii ne-a demonstrat că a făcut demersuri pe lângă Primăria Braşov încă din lunile mai-iunie pentru a se asigura căldură în sălile de clasă, însă nici până acum nu s-a rezolvat problema. Noi am mai sancţionat noul Serviciu Local de Termoficare cu avertisment.

15135579_341456822888528_626346034_n

Acum însă le-am dat termen până pe 21 noiembrie să rezolve problema, în caz contrar serviciul riscând amendă de până la 30.000 lei, care poate merge şi până la suspendarea activităţii. Din punctul nostru de vedere situaţia este foarte gravă pentru că se pune în pericol sănătatea copiiilor şi a cadrelor didactice”, a spus şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Braşov, Sorin Susanu  citat de mediafax.ro.

„Este foarte frig în şcoală, temperatura variază între 5 şi 7 grade Celsius, situaţie care pune în pericol sănătatea copiilor. Au încercat ei (n.r. cadrele de învăţământ) să improvizeze, au pus în funcţiune reşouri, dar aici este un alt pericol, de incendiu, pentru că sunt şi hăinuţe şi alte obiecte care se pot aprinde.

Săptămâna trecută am dat o măsură prin care am dispus ca situaţia să se remedieze până pe 21 noiembrie, dar până acum nu a fost soluţionată (n.r. termenul nu s-a scurs încă).

Aşteptăm ca reprezentanţii şcolii să ne aducă documentele, pentru verificat (n.r. spre exemplu, când au intrat banii de la Primărie, pentru a se stabili dacă cei din conducerea şcolii aveau sau nu timp să rezolve problema încălzirii până acum), apoi vom stabili cine se face vinovat de situaţie.

Am descoperit probleme şi pe zona de catering, copiii primeau cuţite de metal, nu se cunoşteau ingredientele folosite la preparate ş.a.. Controlul continuă şi pe această parte”, a explicat Sorin Susanu pentru mytex.ro.

Previous Story

Brașov: UBER mai ieftin ca taxiul, de astăzi și la noi. Vezi care este tariful și cum poți avea prima cursă gratuită:

Next Story

Brașov: Demisionează, mai rezistă? George Scripcaru trimis în judecată în al treilea dosar