Brasov. Târgul de Crăciun: Căsuţa cu vin din Piaţa Sfatului a fost şi în acest an „vedeta” licitaţiei. Vezi cât se plătește taxa

Last Updated on noiembrie 28, 2016 Concurență mare și în acest an pentru ocuparea căsuțelor de la Târgul de Crăciun din Piața Sfatului. 52 de comercianţi s-au înscris în acest an în cursa pentru ocuparea uneia dintre cele 40 de căsuţe disponibile.

Pentru a decide cine va ocupa casuțele s-a recurs la o licitație secretă. Comercianţii au trebuit să depună ofertele în plicuri închise, municipalitatea braşoveană atribuind căsuţele celor care au propus cele mai  mari tarife, informează bzb.ro

15175604_344955592538651_1154146480_n

Ca şi anul trecut, cea mai mare concurenţă a fost pentru spaţiile comerciale în care se pot vinde băuturi, pentru cele două căsuţe disponibile fiind depuse şase oferte. Cea mai mare ofertă făcută de unul dintre comercianţi pentru ocuparea unei căsuţe pentru băuturi a fost de 152 lei/mp/zi, faţă de 3 lei/mp/zi cât a fost preţul de pornire.

Vânzătorul va avea de plătit 912 lei pe zi pentru ocuparea domeniului public (echivalentul a 228 de pahare cu vin fiert la preţul de anul trecut), chiria totală ajungând astfel la 27.360 de lei pentru întreaga perioadă a târgului, care se va închide în 6 ianuarie 2016. La aceşti bani se adaugă şi taxa de închiriere a căsuţei, care este o sumă fixă.

Cea de-a doua căsuţă unde se vor comercializa băuturi în timpul sărbătorilor de iarnă  dina cest an a fost licitată cu un preţ mai mic, respectiv 100 lei/mp/zi. Cea mai mică ofertă dintre cele 6 depuse a fost de 43,6 lei/mp/zi.

Pentru cele 21 de căsuţe unde se vor comercializa alimente au fost depuse  23 de oferte, însă şi în acest caz preţul a urcat destul de mult. Astfel, ofertele câştigătoare au fost între 15 lei şi 80 de lei/mp/zi, cea mai mică ofertă, care a fost respinsă, fiind de 12 lei/mp/zi.

Cea mai slabă concurenţă a fost pentru căsuţele unde se vor comercializa decoraţiuni, pentru cele 17 căsuţe fiind depuse tot 23 de oferte, însă preţurile oferite au fost cuprinse între 5 şi 25 de lei/mp/zi, însă câţiva comercianţi, mai reţinuţi, nu au fost dispuşi să ofere mai mult de 3 lei/mp/zi, astfel că au pierdut.

Previous Story

Brasov: 1 Decembrie se sărbătorește în 4 locuri! Dezbinați de Marea Unire? Vezi programul:

Next Story

Brașov: PREMIERĂ. Ggastrectomia subtotală îndepărtarea stomacului în proporție de 80%) pe cale laparoscopică, la Spitalul Sf. Constantin