Brașov: Modificări de circulație. Se reintroduc sensuri duble și se mută o trecere de pietoni periculoasă

Last Updated on noiembrie 23, 2016 Comisia de circulație din cadrul Primăriei a decis ieri reintroducerea sensului dublu pe anumite străzi din zona Mercur – Minerva. Decizia a fost luată ca urmare a solicitărilor venite de la cetăţenii din zonă şi de la conducerea Liceului Silvic.

În consecinţă, pe str. Mercur nr 9 – 17 va fi dublu sens‎, iar legăturile dintre str. Mercur și Minerva vor fi tot cu dublu sens. Parțial, în jurul Liceului Silvic, Aleea Minerva nr. 1, 6 și 8 va avea dublu sens. De asemenea, pe accesul din b-dul Saturn spre Aleea Minerva, între Saturn nr. 41 (blocul Potcoavă) și blocul CEC, se va reintroduce sens dublu.

15192770_1174067856004129_6278294731679647592_n

Noile reglementari vor intra în vigoare după finalizarea înlocuirii semnelor de circulație.

Aceași comisie a luat în discuție mutarea „zebrei” şi a staţiei RAT Braşov de pe strada Zizinului (din zona magazinului Profi) mai spre pod, pentru a se putea monta semafor pentru pietoni, fără a încurca circulaţia rutieră în sensul giratoriu de la intersecţia cu bulevardele Saturn şi Alexandru Vlahuţă.

„În situaţia actuală, dacă s-ar pune semafor cu buton la trecerea de pietoni, s-ar bloca sensul giratoriu. Membrii Comisiei de Circulaţie au cerut să se analizeze situaţia în care trecerea de pietoni şi staţia RAT s-ar muta mai spre pod, pentru a vedea care ar fi impactul”, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, citat de mytex.ro.

În altă ordine de idei, în Comisia de Circulaţie de astăzi s-a aprobat montarea unui semafor cu buton pe strada De Mijloc, în zona Şcolii nr. 12, dar în acest sens trebuie obţinută mai întâi autorizaţie de construire.

Previous Story

Accident Brașov: Femeie de 70 de ani lovită când traversa 6 benzi

Next Story

Brașov. Medici de la Județean: “Am salvat de la moarte un om, acum ce facem cu el?” Un barbat a fost salvat de la moarte de medici, dar ar putea fi ucis de birocratie. “Duca-se la moarte”