Brașov: Într-o gospodărie a venit în vizită un lup care se joacă cu şase câini ciobăneşti, le mănâncă mâncarea şi pleacă. Autorităţile au făcut pândă, l-au prins, dar le-a scăpat

Last Updated on noiembrie 9, 2016 Într-o gospodărie din satul Şimon a venit în vizită un lup care a ”sedus” şase câini ciobăneşti, le mănâncă mâncarea şi pleacă. Autorităţile au făcut pândă, l-au prins, dar le-a scăpat. Nu îl pot ucide pentru că nu este violent.

În Şimon toată lumea îl ştie pe Nicolae Arişanu. În curtea lui a fost găsit lupul vineri noapte. ”A venit copilul de cinci ani şi a spus că un câine nou este în curte. Nu i-a făcut nimic”, povesteşte primarul Rareş Rădăcină, citat de click.ro

14997044_1705910183057889_1578225479_n

A doua noapte la fel. Venea, se juca pe lângă dulăi, le mânca “bucatele” şi pleca. Reprezentanţii autorităţilor nu au putut să facă nimic, vânătorii au spus că nu se bagă după episodul Sibiu, când a fost ucis ilegal un urs care fugea pe acoperişuri.

”Lupul este protejat şi legea spune că trebuia să dovedim că este violent, că distruge şi pune în pericol vieţile localnicilor. Dar ăsta era un lup atipic”, povesteşte edilul, enervat de lupul ciudat.

De abia duminică noapte au venit reprezentanţii Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor fără stăpân Braşov şi au tranchilizat lupul. L-au băgat în cuşcă, hotărâţi să îl ducă în rezervaţia de la Zărneşti, dar pe drum s-a trezit, a rupt cuşca şi a fugit din nou în pădure.

Aşa că, în fiecare seară, lumea din Şimon se postează în jurul casei lui Arişanu şi aşteaptă să vină în vizită lupul. Şmecheră, „fiara” stă pe deal şi doar se uită, de parcă ştie că este aşteptat, dar nici că mai vine la prietenii lui, ciobăneştii.

Previous Story

UBER caută șoferi în Brașov. Vezi ce trebuie să faci:

Next Story

Accident Brașov: În giratoriu de la Gară. azi-dimineață. Un golf și un Logan au ajuns pe trotuar!