Brașov: Deputatul Gabriel Andronache anunță că Ora zero vine cu… Legea Aeroportului. „Orice investitor va avea în față o oglindă limpede a situației terenului”

Last Updated on noiembrie 24, 2016 Deputatul PNL Gabriel Andronache a anunțat într-o conferință de presă că în această noapte, la ora 0.00, intră în vigoare legea Ternului pentru Aeroport care a fost aprobată în Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit mytex.ro, Deputatul a explicat azi ce prevede legea şi ce implicaţii va avea asupra deciziilor viitoare ale aleşilor locali cu privire la acest obiectiv.

15174656_344957425871801_255919271_n

„Prin această lege s-a eliminat termenul care genera o normă sub condiție rezolutorie constatată neconstituțională prin deciziile CCR 980/2012 și 981/2012. S-a corelat legea cu dispozițiile din legea privind bunurile proprietate publică care permit păstrarea infrastructurii aeroportuare in patrimoniul județului.

S-a abrogat legea 297/2015 privind transmiterea unei suprafeţe de teren din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Cartof şi Sfeclă de Zahăr Braşov, judeţul Braşov, în domeniul public al judeţului Braşov şi în administrarea Consiliului Judeţean Braşov, pentru realizarea obiectivului „Aeroport Internaţional Braşov-Ghimbav, care genera confuzie juridică și era inaplicabilă”, a precizat sursa citată.

Andronache a specificat că, în prezent, situația juridică a terenului este „limpede” şi că există titlu valabil, întabulat, iar terenul este în proprietatea publică a județului Brașov:

„Orice investitor va avea în față o oglindă limpede a situației terenului pe care se dezvoltă investiția, fără nici un termen. Continuitatea dreptului de proprietate asupra terenului a fost confirmată și de Ministerul Justiției prin punctul de vedere emis pentru proiectul de lege;

mai mult decât atât Ministerul Finanțelor a procedat în primăvara acestui an la radierea din inventarul domeniului public al statului a suprafeţelor de teren aflate în proprietatea judeţului Braşov cu destinaţia construire aeroport.

Previous Story

(Foto) TRISTEȚE! Bradul din Brașov „seamănă cu al nostru din Tg.Jiu???”. „Brașovul e oraș turistic, cu multa istorie…cu altfel de oameni care îl gestionează…”

Next Story

Brașov: De luni, apă caldă şi căldură pentru apartamentele din reţeaua centralizată