Aeroportul Brașov. Ce urmează? Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea Terenului. Variantele discutate de politicienii din Brașov:

Last Updated on noiembrie 17, 2016 Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi legea care soluţionează problema terenului pe care se construieşte Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav. Ce urmează?

După publicarea în Monitorul Oficial, reglementarea va intra în vigoare, iar autorităţile locale vor putea relua procedurile legale pentru continuarea investiţiilor la aeroport.

wqsqw

În decembrie s-ar putea aprobat indicatorii pentru continuarea aeroportului
Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, anul viitor se vor face investiţii la pistele de rulare şi la turnul de control al aeroportului.

„În luna decembrie sperăm ca plenul Consiliului Judeţean să aprobe indicatorii tehnico-economici rezultaţi în urma revizuirii studiului de fezabilitate, astfel încît pasul imediat următor să fie demararea procedurii de licitaţie privind proiectarea şi execuţia suprafeţelor de mişcare, avînd în vedere că potrivit normativelor în vigoare, după realizarea acestei investiţii respectivele suprafeţe vor trece automat în proprietatea statului român, împreună cu terenul”, a spus preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea, citatd e monitorulexpres.ro.

Oficialii de la Consiliul Județean spun că ar mai fi nevoie de 50 de milioane de euro pentru finalizarea lucrărilor și o firmă care să opereze aeroportul.

Variantele discutate ar fi:
– ajutor guvernamental pentru construcție – (nu există/nu a existat deschidere pentru așa ceva. Mai bine au băgat 50 de milioane de euro într-un stadion la Târgu Jiu pentru o echipă care se desființează)

-Consiliul Județean și Primăria să investească în construcție (Consiliul Județean nu are bani, Primăria nu poate pentru că se consideră ajutor de stat și nu este permis)

– Accesarea de fonduri europene (Nu are cine din Brașov capacitatea să gândească o astfel de strategie)

– împrumut bancar ( Băncile ezită să acorde un împrumut Consiliului Județean deoarece situația din acte este mult diferită față de cea de pe teren, în special la sumele investite până acum)

– Lufthansa să preia construcția (Compania germană este pregătită să preia construcția, să acceseze fonduri europene dar nu are cu cine să stea de vorbă la Brașov: Scripcaru este deja trimis în judecată în 3 dosare iar la Consiliul Județean nu se poate renunța la „investițiile” anterioare, lucru de neacceptat pentru orice investitor serios. Mai mult, ar vrea să înceapă în două etape, prima dată cargo și apoi pentru pasageri).

Previous Story

Brașov: Demisionează, mai rezistă? George Scripcaru trimis în judecată în al treilea dosar

Next Story

Ocolitoarea Brașovului. Mâine se deschide tronsonul 1, după 4 ani de lucrări