(Video) Brașov: ATACAȚI de urs! Doi turiști americani victime. „Am luat-o la fuga, am cazut, ursul s-a urcat pe el”

Last Updated on octombrie 29, 2016 Doi turiști americani au fost atacați de un urs în sâmbătă după-amiază la Pietrele lui Solomon. În buna tradiție, este de așteptat ca ursul să fie împușcat în următoarele zile.

Weekendul de Halloween s-a dovedit cu adevarat infricosator pentru doi americani veniti in Romania special pentru experiente de groaza in Tara lui Dracula, informează stirileprotv.ro.

Un urs le-a iesit in cale sambata dupa amiaza, pe o poteca de langa Brasov, si i-a atacat. Pe unul l-a muscat de o mana, dar pana la urma animalul si-a abandonat prada si a fugit inapoi in padure.
Zona era intesata de turisti, asa ca jandarmii si politistii au dat alarma. Silvicultorii patruleaza si acum prin padure ca sa tina ursul la distanta.

Atacul s-a petrecut ziua in amiaza mare, la Pietrele lui Solomon, un loc de promenada, de unde pornesc mai multe poteci catre Poiana Brasov. Cei doi turisti americani veniti special de Haloween in Romania au pornit pe Valea Dracului, un traseu marcat si usor accesibil. Prietenul celui ranit povesteste ca ursul le-a aparut brusc in fata si i-a atacat.

Nate Long, prietenul ranitului: “Ne plimbam si cand am privit in sus, am vazut ursul. Am luat-o la fuga, am cazut, ursul s-a urcat pe el, i-a muscat mana. Eu am lovit ursul. L-am lovit, s-a intors catre mine si apoi a fugit!”

Baiatul povesteste ca ursul era destul de mare si parea adult. Au strigat dupa ajutor, iar cineva a chemat imediat ambulanta.

Locul a fost rapid impanzit de padurari, jandarmi si politisti. Prima sarcina a fost sa indeparteze zecile de turisti care se plimbau pe potecile din zona. Ursul fugit in padure le putea iesi si lor in cale.

George Cruceanu, Regia Padurilor “Kronstadt”: “Trebuie sa eliberam zona, sa nu mai prezinte niciun pericol, sa vedem ursul e in zona, nu mai e in zona…. Sunt foarte multi turisti in zona, unii urca, altii coboara. Noi incercam cu ajutorul Jandarmeriei sa eliberam zona, sa nu se intample si alt accident. Exista riscul ca ursul care a atacat sa o faca din nou.”

Cand a auzit de pericol, o femeie a intrat in panica: sotul ei era plecat dupa ciuperci si nu raspundea la telefon. Turistii indepartati de autoritati au coborat facand galagie ca animalul sa-i auda si sa-i ocoleasca din timp.

Vezi aici Video postat de Brasov TV pe Youtube.com:

Jandarmii, politistii si silvicultorii vor patrula in continuare pe traseele montane din zona pentru a preveni un nou atac.

Previous Story

(FOTO) Accident Brașov: Femeie lovită în timp ce traversa strada. Este în comă

Next Story

UPDATE! Brasov: Ursul care sambata a ranit un turist american ar fi atacat din nou