Medic din Brașov, lecție pentru Antena 3: „Dar de aici şi până la aberaţiile cuprinse în ‘ştirea’ Antenei 3, e cale lungă”

Last Updated on octombrie 11, 2016 Antena 3 a prezentat zilele trecute un mesaj al unui medic care afirmă faptul că medicii chirugi primesc un leu pentru o oră de operație. Acest lucru l-a înfuriat pe medicul Dan Grigorescu. Acesta a postat pe Facebook calculul pentru medici. Și este mai mult de un leu.

Doctorul Marian Stamat, sindicalist, pentru Antena 3: “Apropo de finanțare, uitați o bancnotă de un leu. Atât primește un medic chirurg pe o oră de operație. Atât am primit eu săptămâna trecută, șase lei pentru șase ore de operații, operație oncologică.

Și aici vorbim despre un medic primar. Un medic rezident nu primește nici măcar 50 de bani, să mănânce un ou. Deci asta asigură statul român și atunci, fără finanțare, pleacă sau cei care rămân, mor.”

Pe grupul de Facebook Mediciniştii de Braşov susţin Noul spital al Braşovului, medicul Grigorescu Dan a scris:„A propos, Antena 3, la voi nu se verifică “zicerile” tuturor celor care generează breichingniuzuri?
Domnul doctor care face declaraţii între operaţii este fie corigent la ar’metică, fie rău intenţionat. Indiferent în ce ipostază ar fi, se face de râs. Ceea ce e mai grav este faptul că face de râs şi mişcarea sindicală din care face parte. Sau oare chiar asta şi (se) vrea de fapt?

12106824_10200974731806332_7457883314297795388_n

Ca argumente la această critică, iată câteva adevăruri privind câştigurile nete lunare şi orare (7 ore X 22 zile lucrătoare) ale medicilor (fără gărzi!) valabile începând cu luna august 2016:
a) medicul rezident din anul întâi primeşte în mână circa 2400 lei (1648 + 670 bursa), asta însemnând că este plătit net pe ora de muncă între 15 şi 16 lei)

b) medicul rezident din an terminal primeşte în mână circa 3000 lei (2300 + 670 bursa), asta însemnând că este plătit net pe ora de muncă între 19 şi 20 lei)

c) medicul specialist primeşte în mână între 3000-3200 lei , asta însemnând că este plătit net pe ora de muncă între 20 şi 21 lei)

d) medicul primar primeşte în mână între 3200-3800 lei, asta însemnând că este plătit net pe ora de muncă între 21 şi 25 lei).

Şi asta nu este tot (cum se spune în reclamele de la shopping-ul tv!)! Orele petrecute în sala de operaţie sunt plătite în plus cu un spor de 50%, ceea ce înseamnă că ora de lucru în operaţii se plăteşte între minimum 23 lei pentru medicul rezident şi maximum 38 lei pentru medicul primar cu vechimea maximă!

Subliniez că, discutând la modul serios, şi aceste sume sunt mici faţă de valoarea reală a muncii depuse (dacă includem şi investiţia de timp şi stress a fiecărui medic chirurg). Dar de aici şi până la aberaţiile cuprinse în “ştirea” Antenei 3, e cale lungă.

A propos, voi, aceştia de la Antena 3, voi nu verificaţi “zicerile” tuturor celor care generează breichingniuzuri, ca nu cumva să fie inepte? Că rămâneţi şi fără telespectatorii inteligenţi care v-au mai rămas!

Zic şi eu!
PS:M-am mai gândit şi ar mai fi o explicaţie: oare nu cumva domnul doctor nu vrea să afle soţia cât câştigă el de fapt?”

Previous Story

(Video) Accident Brașov: 3 copii au fost duși de urgență la spital după ce 3 mașini s-au ciocnit în intersecție

Next Story

Aeroportul Brașov. Vot final, astăzi, pe legea Terenului