Faliment în Poiana Brașov? Vând toţi, nu cumpără nimeni. Două hoteluri mari au uşile închise de anul trecut

Last Updated on octombrie 12, 2016 Tot mai multe hoteluri și pensiuni din Poiana Brașov se închid. Două dintre cele mai frumoase hoteluri ale staţiunii stau închise încă de anul trecut pentru că firma care le deţinea a intrat în insolvenţă. Şi la Predeal sunt multe pensiuni închise, pe care nu le cumpără nimeni.

Pe site-urile de publicitate sunt postate zeci de anunţuri ale proprietarilor de hoteluri şi pensiuni care îşi vând proprietăţile din staţiunile de la munte. Cele mai multe sunt pe Valea Prahovei. Unele sunt postate de ani de zile însă fără succes, scrie digi24.ro

În Poiana Brașov un proprietar care are două hoteluri în staţiune le-a pus în vânzare şi le-a închis. Primul hotel, construit în anii ’70, are 106 camere, dispuse pe cinci etaje. Activele au fost ofertate încă din noiembrie anul trecut, la 3,1 milioane de euro. Cel de-al doilea hotel, construit în 1999, are patru etaje, cu 56 de camere iar preţul de vânzare este acum de 2,5 milioane de euro.

“Am încercat să vedem dacă ar putea fi nişte condiţii pentru redresarea activităţii, dar din păcate compania a intrat în faliment”, Vasile Pop – reprezentant companie de insolvenţă.

Conducerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism spune că hotelierii de la munte trebuie sprijiniţi prin programe guvernamentale de vreme ce eşuează, de cele mai multe ori, din lipsă de cunoştinte economice sau sprijin financiar.

“Trebuie alocate nişte fonduri. Există Compania Naţională de Investiţii, adică trebuie să ştim, nu ne apucăm să investim fără o strategie. Ce facem? Nu avem zăpadă, ce forme adiacente de agrement dezvoltăm în staţiunile astea? Trebuie să avem o strategie, nu avem nimic!”, Alin Burcea – preşedintele ANAT.

Vezi video aici:

Conform datelor INS în judeţul Braşov există aproape 25.000 de locuri de cazare, dar indicele de ocupare de la începutul anului nu a trecut de 30 la sută. Asta înseamnă că în afară staţiunii Poiana Braşov, unde, în timpul sezonului de schi, sunt zile când nu există locuri libere în hoteluri, la restul unităţilor de cazare gradul de ocupare nu trece de 10 la sută.

Previous Story

Brașov: Târg de Joburi la Business Park

Next Story

ATENȚIE! Drumul spre staţiunea Poiana Braşov va fi închis în weekend