Brașovul exemplu pentru Sibiu în cazul urșilor. Noi îi împușcăm doar după ce îi atacăm cu câini, organizați profesionist, nu sub formă de gloată

Last Updated on octombrie 17, 2016 Ministrul Afacerilor Interne, Dragoş Turdorache, a ținut astăzi să laude Brașovul pentru modul cum au împușcat în această vară un urs din Răcădău, mult mai profesionist față de cum au reușit cei din Sibiu acum câteva zile.

Ministrul s-a arătat deranjat că sibienii s-au organizat sub formă de gloată, țipând, urlând și făcând ca nebunii. În schimb, brașovenii s-au organizat imediat după ce ursul a fost atacat de câini care erau plimbați de stăpâni prin pădurile din Răcădău, fără lesă și fără botniță.
13714291_273561263011418_168834216_n
(Tu ai deveni agresiv dacă te-ar ataca astfel de câini? Ai merita să fii împușcat dacă devii agresiv? Foto din Răcădău, via bzb.ro)

Ursul împușcat în Brașov nu era turbat, potrivit analizelor făcute de DSV. Era doar agresiv din cauza câinilor.

„În primul rînd se reţine faptul că în astfel de situaţii cînd avem prezenţa unor animale sălbatice în zone populate, cu potenţial pericol pentru populaţie, în primul rînd e vorba de o coordonare la nivelul autorităţilor locale.

Ar trebui instituit un comandament de urgenţă la nivel local, coordonat de autorităţile locale, care să întrunească autorităţile care pot interveni în prinderea, în viaţă, a animalului sălbatic. E o procedură care în anumite judeţe este deja reglementată.

Din cîte înţeleg, judeţul Braşov este un caz de bună practică în ceea ce priveşte modul în care astfel de situaţii au fost prinse în proceduri foarte clare. Acest lucru nu exista şi nu există încă la nivelul judeţului Sibiu. Asta este o primă concluzie a raportului Corpului de Control“, a spus ministrul.

Previous Story

(Video) Accident Brașov: Motociclist filmat când era lovit de o dubă în intersecție. Vezi aici video:

Next Story

Brașov: Târg de Cariere la Casa Armatei. 35 de firme îi caută pe viitorii angajaţi