Brașov: Au apărut containere ilegale de gunoi!

Last Updated on octombrie 24, 2016 Afacerea gunoaielor se pare că este destul de profitabilă dacă ținem copnt de faptul că în cartierul Tractorul au apărut containere ilegale pentru colectarea deşeurilor ce pot fi vândute firmelor de reciclare.

Dacă până acum, autorităţile locale braşovene şi operatorii autorizaţi de salubritate aveau probleme cu romii care scotoceau prin containere după plastic, hârtie sau fier şi vindeau „recolta” la centrele de reciclare, mai nou au apărut şi reţelele organizate, informează bzb.ro.

14804932_328014467566097_1856691572_n

Modul în care acţionează reţeaua este destul de simplu. Unii merg de la o platformă la alta, varsă conţinutul containerelor pe jos, adună repede ce se poate valorifica, uneori chiar dau foc gunoiului lăsat în urmă, iar apoi lasă sacii cu materialele reciclabile recoltate lângă boxă, de unde sunt preluaţi de o maşinile unor firme care nu are dreptul de a opera în municipiul Braşov.

Ba mai mult, operatorul autorizat de salubritate care deserveşte această zonă a oraşului a reclamat Poliţiei Locale Braşov că în Tractorul, pe străzile Ioan Socec şi Iosif Şilimon, „traficul de deşeuri se face la vedere de către societăţi de valorificare, prin amplasarea unor containere de mari dimensiuni”.

În replică, reprezentanţii Primăriei Braşov susţin că anul acesta, Poliţia Locală Braşov făcut mai multe razii pentru a-i prinde pe „traficanţii” de deşeuri, până la începutul lunii august aplicând 231 de sancţiuni contravenţionale.

În această perioadă au fost aplicate amenzi în valoare totală de 63.325 de lei şi a fost confiscată cantitatea totală de 20 de metri cubi de deşeuri, în principal plastic. Printre cei amendaţi a fost şi şoferul maşinii unuia dintre „operatorii” care ridică sacii lăsaţi la platforme.

Edilii braşoveni au anunţat că poliţiştii locali vor continua acţiunile de control în tot oraşul, iar toţi reciclatorii care acţionează ilegal vor fi sancţionaţi, fie că este vorba de cei care le duc individual, cu cărucioarele, la centrele de colectare, fie că este vorba de „reţelele” organizate.

Amenzile pe care le riscă cei care colectează ilegal deşeurile reciclabile sunt cuprinse între 500 şi 5.000 de lei (pentru persoanele fizice) şi între 2.000 şi 20.000 de lei, pentru persoanele juridice.

Advertisements
Previous Story

Brașov: UPDATE! Era să-şi piardă viaţa privind… un accident

Next Story

Brașov: Consiliul Județean cedează Primăriei un teren pentru construcția unui spital. Mai trebuie acordul Guvernului