Aeroportul Brașov: Primăria nu mai finanțează lucrările, Consiliul Județean nu are bani, se caută investitor. Cine se bagă?

Last Updated on octombrie 19, 2016 După aprobarea legii terenului pentru Aeroportul Brașov începe partea grea: finanțarea lucrărilor. Primăria spune că nu mai finanțează lucrările deoarece este considerat ajutor de stat, Consiliul Județean spune că are doar 10 milioane de euro din cele 54 necesare.

Președintele Consiliului Județean Brașov spune că singura soluție este un investitor privat care să preia șți operarea aeroportului, astfel că ne întoarcem în anii 2000 când Aristotel Căncescu, anunța câte un investitor la fiecare campanie electorală.

14804932_325160234518187_1601975231_n

„Pentru finalizarea aeroportului ar mai fi nevoie de aproximativ 54 de milioane de euro. Primăria Brașov și-a manifestat intenția de a se implica. De asemenea, interesate de proiect sunt și autoritățile locale din județul Covasna. Noi, am putea asigura anul viitor 10 milioane de euro pentru lucrări”, a declarat Adrian Veștea, citat de bzb.ro.

Acesta a precizat că a discutat cu Otilian Neagoe (fost prefect al județului Brașov – n.r.), care este acum la Consiliul Concurenţei, despre posibilitatea susținerii financiare a Aeroportului Brașov de către autoritățile locale:

„Acest lucru ar putea fi interpretat ca schemă de ajutor de stat. În aceste condiții, cea mai eficientă soluție ar fi să concesionăm construcția terminalului printr-o organizarea unei licitaţii internaţionale, iar cel care va realiza investiția să opereze și aeroportul. În acest mod, operatorul și-ar dimensiona investiția”.

Greu de crezut că un investitor va băga bani într-un proiect, acuzat de mulți, în care s-au cheltuit aiurea banii până acum. Dar avem speranțe.

Previous Story

Accident Brașov: Doi cai spulberați de un TIR. Au murit pe loc

Next Story

Aeroportul Brașov. „Să trecem la treabă” spune Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean