Aeroportul Brașov. Adrian Veştea: Turnul de control şi căile de rulare ale aeroportului pot fi făcute anul viitor. Vezi ce spune și primarul George Scripcaru:

Last Updated on octombrie 5, 2016 Astăzi a avut loc o conferință de presă în care primarul George Scripcaru și președintele CJ, Adrian Veștea, au prezentat planurile de viitor privind Aeroportul Brașov.

Adrian Veştea a declarat că administraţia judeţeană ar avea la dispoziţie în jur de zece milioane de euro pentru continuarea investiţiei, astfel că turnul de control şi căile de rulare pot fi făcute anul viitor, cu condiţia ca proiectul de lege privind terenul aeroportului săfie aprobat cît mai repede în plenil Camerei Deputaţilor, iar ulterior, să nu existe contestaţii sau alte blocaje în organizarea licitaţiilor pentru lucrări, informează monitorulexpres.ro.

14569003_317364151964462_1619461229_n

„Pînă acum, Consiliul Judeţean a investit 24,721 milioane de euro pentru construirea aeroportului de la Ghimbav şi după estimările noastre ar mai fi nevoie de o investiţie de încă 35 de milioane de euro.

Azi, Consiliul Judeţean are accesat un credit de cinci milioane de euro pentru aeroport, iar dacă vom reuţi să precăm proeictul de modernizare a Spitalului Judeţean către Compania Naţională de Investiţii, încă 1,5 milioane de euro din acest credit i-am putea direcţiona tot către aeroport. Sper ca şi
din excedentul bugetar să putem redirecţia sume importante către acest proiect“, a declarat Adrian Veştea.

„În funcție de fondurile care mai sunt necesare, trebuie să vedem modalitatea de implicare a municipiului în acest proiect. Trebuie să vedem care este cadrul legal și cel mai simplu prin care municipiul se poate implica, adică foaia de parcurs din punct de vedere financiar, al execuției și operării”, a menţionat George Scripcaru citat de mytex.ro.

El a ținut de asemenea să mulţumească parlamentarilor şi să-şi exprime încrederea că nu vor pune beţe în roate şi, indiferent de culoarea politică, „vor vota acest proiect, fiindcă este un proiect al Braşovului, nu unul al vreunui partid”.

Previous Story

(Video) Ninge și în Poiana Brașov. Vezi aici LIVE:

Next Story

Brașov: Salvaţi Copiii investeşte din nou la Maternitate