Video Brașov: Aparatură din secolul trecut la Spitalul de Copii. „Lucrăm pe aparate vechi cum putem.. Cam după ureche”

Last Updated on septembrie 16, 2016 Medicii de la Spitalul de Copii din Braşov folosesc aparatură veche de mai bine de un sfert de secol. Sunt aparate depăşite, greu de întreţinut şi care le pun beţe-n roate medicilor, atunci când vine vorba să trateze micii pacienţi.

„E un aparat de ventilaţie mecanică, folosit pentru sugari, copii mici. La noi e problemă că avem şi copii sub cinci kilograme. Vechimea lui e de peste 20… Eu am venit de 24 de ani şi el era aici,” spune Mirela Suvejan, medic specialist ATI, Spitalul de Pediatrie Braşov, pentru digi24.ro

„Lucrăm pe aparate vechi cum putem.. Cam după ureche. Dezavantajul este că nu le poţi adapta exact la cazul respectiv,” adaugă Mirela Suvejan.

În situaţii de criză, medicii de la Spitalul de Copii împrumută aparatură de la alte spitale. Şi pentru că nu primesc ajutor de la stat, doctorii se mulţumesc cu donaţii. Acum două săptămâni, un primit aparat de ventilaţie nou, în valoare de aproape 50.000 de euro, pe care unitatea nu şi l-ar fi permis.

Vezi video aici:

Ca să funcţioneze la standarde normale, Spitalul de Pediatrie din Braşov are nevoie de dotări estimate la 10 milioane de euro. Lunar, aici sunt trataţi între 800 şi 900 de copii din judeţele Braşov, Covasna si Harghita.

Previous Story

Brașov: Colegiul Naţional „Meşotă” se transformă. Vezi cum arată acum

Next Story

(FOTO) Accident Brașov: Troleibuz RAT tamponat de un BMW de București în sensul giratoriu de la FĂGET