Un ciobănesc mioritic din Braşov a fost ales campion european

Last Updated on septembrie 9, 2016 Un câine ciobănesc mioritic din Brașov este noul campion european, Best of Breed, în urma concursului desfășurat la BruxellesSiret, așa cum este numit câinele, are în palmares multe alte cupe şi va câştiga probabil multe altele, având în vedere că nici nu a ajuns încă la deplina dezvoltare.

Până la vârsta de doi ani mai are timp să crească. În prezent are 51 de kilograme şi 77 de centrimetri înălţime, scrie stiri.rttbrasov.ro

14281591_1670470279935213_585404841_n

„El este campion european anul acesta. Este masculul din canişa mea care are acum cele mai bune rezultate. E şi mai tânăr şi este un câine încă în formare. Îl caut pe cel mai bun şi cum cel mai bun nu există, încă insist. Îmi place şi trebuie să fac selecţie. Vreau să am câinii cel mai aproape de standard, pentru că există un standard şi noi trebuie să ne raportăm la el”, a explicat luni, Constantin Gotcă, proprietarul câinilor.

Fostul ofiţer Gotcă a iubit întodeauna câinii şi mai ales ciobăneştii. După ce în urmă cu zece ani a primit în dar de la un prieten un astfel de exemplar, fostul ofiţer de poliţie a început să se preocupe intens de această rasă. După ce a ieşit la pensie, a început să aloce şi mai mult timp pasiunii sale. Cel mai important, spune acesta este selecţia puilor, mai ales că de anul trecut rasa este recunoscută pe plan mondial.

Previous Story

Brașov: Spitalul Sf. Constantin se extinde într-o nouă locație. „Avem so­licitări şi din partea medicilor specialişti ro­mâni din străinătate care vor să revină acasă”

Next Story

PERICOL! Brașovul devine Cernobâl? Zeci de tone de dioxid de uraniu de pe platforma de la Feldioara vor deveni instabili chimic iar în contact cu aerul se pot aprinde