Brasov: Președintele Franței și premierul României inaugurează fabrica de elicoptere Airbus de la Ghimbav

Last Updated on septembrie 7, 2016 Președintele Franței, Francois Hollande și premierul României, Dacian Cioloș, vor veni la Ghimbav unde vor participa la inaugurarea fabricii de elicoptere Airbus, care va avea loc pe 13 septembrie.

Fabrica de la Ghimbav este deja finalizată, iar francezii aşteaptă doar ca Hollande să vină să taie panglica, informează stiripesurse.ro

Vizita lui Hollande în România vine după ce Airbus Helicopters a înfiinţat în România o filială care se ocupă de construcţia liniei finale de asamblare a elicopterelor H215.Primul aparat de zbor va fi fabricat în România în 2017 şi urmează ca faza de dezvoltare să se încheie în 2020, când fabrica va ajunge la capacitatea de 15 elicoptere pe an.

La construcţia elicopterului vor participa companiile româneşti I.A.R, Aerostar, Aeroteh şi Turbomecanica. Întreaga piaţă mondială va fi deservită de la Braşov pentru toate elicopterele din gama, care va avea şi o denumire comercială distinctă. Şefii companiei ar putea chiar organiza o competiţie în România pentru găsirea unei denumiri pentru noul elicopter.

Preşedintele Franţei, François Hollande, va veni săptămâna viitoare la Bucureşti, unde va avea discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis.

Previous Story

Brașov: PERICOL pe străzi. Vaci și măgari se plimbă printre mașini. Vezi aici foto:

Next Story

Brașov. Tânăr agresat în autobuz de controlorii RAT. Vezi reacția conducerii: