Brasov: De astăzi se circulă pe noul pod de pe strada Lânii

Last Updated on septembrie 13, 2016 Brașovenii pot circula începând de astăzi pe noul pod de pe strada Lânii. Acesta are o lungime de 18 m şi o lăţime a carosabilului de 7,8 m, la care se adăugă două trotuare a câte 1,5 m fiecare. De asemenea, podul este prevăzut cu parapete pentru siguranţa auto şi de protecţie a pietonilor.

Podul reprezintă o rută mai scurtă pentru cei care vor să meargă din cartierul Bartolomeu Nord în Cartierul Stupini sau pe ocolitoarea municipiului.

14331733_1672826616366246_1078170733_n

Noul pod de pe strada Lânii a fost construit în locul unuia mai vechi, construit în anii ’70, care era mai îngust decât strada. Acesta nu mai îndeplinea normele de siguranţă în vigoare, astfel că autorităţile au decis demolarea lui şi construirea unuia nou, informează bzb.ro

Pe parcursul lucrărilor, traficul rutier a fost deviat pe rute ocolitoare, întrucât zona nu permitea amenajarea unei construcţii provizorii. Valoarea lucrărilor la podul de pe strada Lânii este de 1,49 milioane de lei, cu tot cu TVA, iar investiţia multianuală este finanţată integral de la bugetul local.

Previous Story

Centrul Brașovului se transformă în PIETONAL. Vezi pe ce străzi circulația auto va fi interzisă:

Next Story

Brasov: Un angajat al unei vulcanizări spărgea roțile mașinilor din cartier pentru a avea clienți