RAT Braşov se extinde în Zona Metropolitană după ce se transformă în Societate Comercială. Vezi în ce localități va ajunge RAT-ul:

Last Updated on august 23, 2016 RAT Brașov va deservi în viitorul apropiat cele 15 localități din Zona Metropolitană. În acest sens, compania se va reorganiza din Regie Autonomă în Societate Comercială.

Până în acest moment, municipalitatea a stabilit un grup de lucru format din reprezentanţi ai Primăriei, RAT şi ai Agenţiei Metropolitane Braşov care au participat la elaborarea studiului de oportunitate şi a planului de reorganizare. Documentele au fost definitivate şi au fost aprobate de către Consiliul de Administraţie al Regiei.

14055024_1086323894778526_8596891001087945890_n

Foto: Primăria Municipiului Braşov (Andrei Paul)

Noua structură juridică va prelua toate rapoartele juridice, începând cu cele de natură comercială şi contractele de muncă, precum şi patrimoniul deţinut în prezent de RAT Braşov. Totodată, noua societate va obţine o nouă licenţă de transportator, de la Autoritatea Rutieră Română, dar şi o nouă licenţă pentru trasee.

Unul dintre avantajele transformării RAT într-o societate comercială îl reprezintă faptul că nouă structură juridică își va putea organiza activitatea mai bine, întrucât se va supune cadrului legal pentru societăți. Un alt avantaj este că, având în vedere dorinţa RAT de a-şi extinde activitatea pe zona metropolitană, va fi mai ușor să opereze în calitate de societate, decât în calitate de regie autonomă.

Reprezentantii municipalităţii a mai precizat că s-a făcut rezervarea denumirii RAT, ţinând cont că braşovenii sunt obişnuiţi cu această denumire. Astfel, noua societate se va numi fie SC RAT SRL, fie SC RAT SA, în funcţie de decizia luată de autorităţi.

„De la 1 ianuarie 2019 vor fi eliberate noi licenţe. Pentru localităţile din Zona Metropolitană, de eliberarea acestor documente se va ocupa Asociaţia Metropolitană pentru Dezvoltarea Durabilă a Transportului Public (asociaţie constituită la nivelul Metropolei Braşov în vederea implementării unei strategii unitare privind transportul în comun – n.red.), iar pentru traseele din afara Zonei Metropolitane licenţele vor fi acordate de Consiliul Judeţean”, a declarat recent directorul Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David.

În prezent, următoarele comunităţi sunt membre ale Agenţiei Metropolitane pentru Dezvoltare Durabilă Braşov: Braşov, Săcele, Codlea, Predeal, Ghimbav, Râşnov, Bod, Cristian, Tărlungeni, Prejmer, Hărman, Sânpetru, Hălchiu, Crizbav, Vulcan şi Feldioara, alături de Consiliul Judeţean Braşov.

Previous Story

Brașov! ATENȚIE șoferi și pietoni! Condiții de accidente pe trecerile de pietoni. În astfel de seri au avut loc majoritatea accidentelor pe trecerile de pietoni:

Next Story

463.000 de turişti în Brașov, în primele 6 luni. Vă mulțumim și vă mai așteptăm