Poiana Brașov, etalon pentru turiști: Apă infestată cu e-colii, cele de culoare albastra, si colonii de bacterii coliform. Bonus: mâncare expirată!

Last Updated on august 2, 2016 Când spui Poiana Brașov automat te gândești că este o stațiune foarte scumpă și te aștepți ca de banii pe care-i dai să beneficiezi de servicii de calitate. Cu siguranță nu te astepti ca odata ajuns acolo sa bei apa infestata ori sa primesti alimente expirate. Si totusi autoritatile au descoperit ca apa este plina de bacterii periculoase la ‘Cabana Postavarul, dupa ce mai multe tinere au ajuns la spital cu toxiinfectie.

Probleme sunt si la Restaurantul Caprioara, care a fost inchis, iar administratorul amendat dupa ce inspectorii ANPC au gasit mancare veche.

13933198_282506375450240_4851823_n

Apa de izvor se acumuleaza in niste rezervoare vechi si murdare iar rezultatele analizelor au confirmat ca inclusiv apa folosita in bucataria cabanei, e de-a dreptul periculoasa, informeastirileprotv.ro.

Gheorghe Puchianu, seful laboratorului DSVSA Brasov: “S-au dezvoltat mai multe colonii. Ele sunt de e-colii, cele de culoare albastra, si colonii de bacterii coliforme. Ele pot sa produca un sindrom enteric destul de puternic dureri gastrointestinale, urmate de durere”

Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brasov: “Nu exista nici un element de siguranta la depozitarea acestei ape, oricine poate sa acceseze si sa arunce deseuri sau produse mai periculoase, nici la izvor nu exista elemente de siguranta”
In consecinta, cabana a fost inchisa.

Dorin Enache directorul DSVSA Brasov: “Am dat o ordonanta temporara de suspendare a activitatii pentru alimentatie publica pana la remedierea deficientelor si ma refer aici pana la reluarea potobilitatii apei”
Cabanierul a si inceput sa curete instalatia. Sustine insa ca pana acum nimeni nu s-a imbolnavit din cauza izvorului.

Rolf Truetsch, cabanier: “Am avut si un grup de copii de gradinita care au stat la noi o saptamana intreaga, ei beau apa numai de la robinet si nu s-a intamplat cu nici un copil absolut nimic deci sunt foarte circumspect din punctul asta de vedere. Ne afecteaza foarte tare pentru ca este un sezon care nu mrege extraordinar de bine si fiecare banut care se incaseaza atarna forte greu”

Turist: “In urma cu 15 ani am mai fost aici dar statiunea arata mai bine in anii ‘90 decat acuma. Pacat. Sunt si hoteluri frumoase dar trebuie ceva care sa si atraga oamenii”

Si pare sa aiba dreptate. In restaurantul hotelului de doua stele Caprioara, inspectorii ANPC au gasit toata mancarea expirata.

Iar explicatiile administratorului sunt halucinante.
Patron: “Erau expirate, dar nu sunt stricate. Eu le duc acum, le pun in masina si le duc la Directia Sanitar Veterinara. Putem asta sa il desfacem, daca e stricat eu il mananc.

Reporter: Aceste produse expirate le mancati dumneavoastra?
Patron: Da cum sa nu le mananc! Vai de mine, dar uite acuma eu il pun pe gratar si le mananc.

Plingerile oamenilor contrazic scuzele administratorului, care s-a ferit, pina acum, strategic de controale. Localul sau oferea cazare si masa doar in weekend, cand NU au program inspectorii anpc.Nu i-a mers la nesfirsit. Dupa un val de sesizari, cei de la protectia consumatorilor l-au prins in flagrant.

Asadar, clientii pot sta linistiti pentru ca daca administratorul “nu crapa” au si ei sanse sa scape de toxinfectii alimentare.

Previous Story

Brasov: încep pregătirile pentru Oktoberfest. Vezi când are loc:

Next Story

3 Accidente în Brașov în această seară!!! „Un autobuz cel din imagine a dat peste cineva inainte de semafor…erau niste slapi acolo”