Brașov: Gorun Trail Mercheașa, la cel mai bătrân stejar din România. Ziua Stejarului oferă de asemenea și oportunitatea de a gusta din tradițiile locale printr-un târg de produse locale

Last Updated on august 29, 2016 Asociaţia Carpaterra te invită să descoperi povestea celui mai bătrân stejar din România. Gorun trail, pentru că sămânţa care a prins rădăcini în jurul anului 1075 aparţine speciei de stejar numită Gorun ( Quercus petraea ) şi pentru că îndemnul nostru este: GO RUN.

Această competiţie sportivă face parte din evenimentul Ziua Stejarului finanțat de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România prin Programul Spaţii Verzi componenta Arii Naturale Protejate.

13529081_268965986827955_4618635606597524960_n

Evenimentul va avea loc în data de 3 septembrie, la Mercheașa, Brașov.

„Ziua Stejarului oferă de asemenea și oportunitatea de a gusta din tradițiile locale printr-un târg de produse locale și de asemenea vrea să bucure și văzul printr-o expoziție cu Arborii Remarcabili realizată de prietenii noștiri de la Asociația Șona Noastră”, scriu organizatorii.

Gorun Trail Mercheașa 2016 oferă 2 curse pentru cei ce vor să cunoască poveste locului : Cursa Scurta 10 km Bătrânul Carpaţilor dar și o Cursa Lunga 30 km Traseul Bazaltelor.

Traseul Bătrânul Carpaților 10 km,diferenta nivel 200m,timp limită 2h

Cursa scurtă este motivul pentru care ne adunăm cu toții, să sărbătorim printr-o horă în jurul Bătrânului. Alergăm din Mercheașa până la stejarul secular, martor viu al istoriei și facem cale întoarsă pe pășunea unde pasc liniștite bivolițele satului.

Traseul Bazaltelor, 30km,diferenta nivel 600m, 5h timp limită

Cursa lungă este liantul dintre Bătrânul Carpaților din Mercheașa,martor nașterii Transilvaniei, și semnele forțelor vii din interiorul Pământului de la Racoș, vulcani și coloane de bazalt ce se scurg în ape de culoarea smaraldului.

Previous Story

Festival Brașov: „Cavalerii teutoni se întorc în Cetatea Feldioara”. Concert Direcția 5. Vezi aici programul

Next Story

Brasov: Începe Amural(ii) Festival Vizual la Zidul Cetății, Bastionul Graft, Turnul Alb, Turnul Măcelarilor, Poarta Ecaterina,