Brașov: Atenție.Tentative de ÎNȘELĂCIUNE în parcările unor magazine din oraș

Last Updated on august 5, 2016 Un nou tip de înșelăciune a apărut în parcările unor magazine din oraș. Indivizii, bine îmbrăcați, abordează lumea în parcare sub motivul că au rămas fără benzină, fiind însoțiți de obicei de o femeie cu un copil sau mai mulți în încercarea de a stârni compasiune.

Aceștia le cer victimelor să le dea niște bani, cu promisiunea că îi vor trimite ulterior înapoi. Pentru a fi credibili, lasă un buletin drept garanție sau le permit victimelor să facă o poză. Mai grav este cazul în care victima este atrasă într-un loc izolat unde poate fi tâlhărită, scrie mytex.ro

„Am fost abordat de către un cetățean foarte bine îmbrăcat în parcarea Praktiker Brașov, spunându-mi că a rămas fără benzină, cerându-mi să-l ajut cu bani pentru a putea ajunge acasă și să-l însoțesc în mașină până la benzinărie.
Mașina era cu numere de Ilfov. Se pare ca practica asta a ajuns și prin Brașov. Aveți foarte mare grijă la acest tip de indivizi, pentru a evita să fiți înșelați/tâlhăriți”, este atenționarea unui brașovean.

Omul a povestit pe Info Trafic Brașov, ceea ce i s-a întâmplat. Ulterior, o altă persoană a comentat că a avut parte de o experiență similară în parcarea altui magazin din oraș: „Și eu am pățit-o azi în parcarea subterană de la Auchan era cu 2 copii în mașina – este un Opel cu numere de IL”.

Asemenea incidente ar fi avut loc și în trecut, potrivit altor brașoveni, iar metoda este folosită și în alte zone din țară, așa că cetățenii sunt sfătuiți să fie foarte atenți cu cine intră în contact.

Brașovenii care intră în contact cu asemenea escroci sunt sfătuiți să rețină numărul autoturismului și să sune imediat la 112, pentru ca polițiștii să-i depisteze pe indivizi și să-i verifice.

Previous Story

(Video) Accident Brașov: 5 persoane rănite pe Calea București. Vezi aici Video:

Next Story

Braşovul figurează în cel mai aşteptat ghid de călătorii al anului. „Reprezintă mult mai mult decât locul în care se ascund vampirii”