Brașov: Primăria va cumpăra o autospecială pentru ISU. Crezi că ar trebui să cumpere și anestezice pentru Spitalul Județean unde au fost suspendate operațiile/

Last Updated on iulie 10, 2016 Primnăria Brașov a decis să cumpere pentru ISU o autospecială care să permită intervenția la o înălţime de 40 de metri. În acest timp, în spitalul Județean Brașov au fost anulate mai multe operații deoarece lipseșete… anestezicul!

Potrivit bzb.ro, Primăria va cumpăra autospeciala cu 900.000 de euro dar nu găsește câțiva lei să cumpere în timp util anestezic.

Reprezentantul municipalităţi, Miklos Gantz, a mai afirmat pentru Bună Ziua Braşov că autospeciala cu scară va fi dată în administrare Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Ţara Bârsei”. El a mai precizat că în urmă cu mai mulţi ani, în Braşov a fost un incendiu de proporţii la centrul comercial de lângă gară, iar cum în oraş nu exista o autospecială cu scară, a fost adusă una de la Bucureşti.

Consiliul Local Braşov a aprobat cumpărarea vehicului în luna decembrie a anului trecut, cu precizarea că suma necesară va fi alocată în bugetul local pe anul 2016. Miklos Gantz a precizat că preţul estimat al unei astfel de autospeciale este de 4 milioane de lei (aproximativ 900.000 de euro), iar suma este deja prevăzută în bugetul municipiului Braşov pe anul în curs.

„În momentul de faţă se lucrează la documentaţia aferentă procedurii de achiziţii publice. Având în vedere valoarea achiziţiei, va fi organizată o licitaţie deschisă. Noi sperăm ca în luna septembrie să putem cumpăra vehiculul”, a declarat Miklos Gantz.

În schimb, managerul Spitalului Judeţean Braşov, dr. Carmen Daniela Neculoiu, a anunţat încă de luna trecută că spitalul este în criză de miorelaxante necesare pentru anestezii generale în cazul unor intervenţii chirurgicale pe creier, torace sau abdominale, scrie antena3.ro.

Spitalul a făcut comandă pentru anestezici, care ar fi trebuit să sosească la sfârşitul lunii iunie, însă acest lucru nu s-a întâmplat, iar în prezent spitalul se află în criză de anestezice.

“Cu această problemă se confruntă toate spitalele din ţară, din cauza producătorilor şi a distribuitorilor. Sunt trei produse miorelaxante de care avem nevoie, ale unor firme diferite. Într-un caz, producătorul nu mai distribuie în România. Altul are discontinuitate în producţie şi livrare, iar al treilea nu mai are deloc“, a spus dr. Neculoiu.

Greu de crezut că este mai ușor pentru Primăria Brașov să cumpere o autospecială de 900.000 de euro decât să găsească un furnizor serios de anestezice.

Previous Story

Brasov: Situație incredibilă la Spitalul Judeţean. Operațiile au fost sistate dintr-un motiv incredibil

Next Story

Brasov: 4 variante pentru rezolvarea problemei apei calde