Brașov: Prea multe mașini lovite în sensurile giratorii. Vezi care sunt de fapt regulile pentru a nu mai avea accidente:

Last Updated on iulie 28, 2016 Zilele trecute un Ford, aflat în sensul giratoriu, a intrat direct într-o dubă, crezând că are prioritate dacă din banda interioară schimbă în banda exterioară.

Pe Facebook,Brașov: Prea multe mașini lovite în sensurile giratorii. Vezi care sunt de fapt regulile pentru a nu mai avea accidente: 1Cristina Anghel, a explicat foarte bine cum se circulă de fapt în sensurile giratorii: O  „romaneasca” de aseara-din Brasov.
Neacordare de prioritate de trecere unui autovehicul de pe banda inferioara care vireaza stanga.
Sensul giratoriu este o intersectie dirijata prin indicatoare si desi Codul Rutier nu specifica dspre giratoriu decat faptul ca cei ce se afla in sensul giratoriu au prioritate fata de cei ce vor sa intre – regulile de prioritate si de parasire a benzii se aplica si aici si aceasta reiese insasi din definitia unei intersectii tip giratoriu.

13680889_10206687110356735_5662415199674102978_n

13823720_278805839153627_1256048097_n

(foto: Info Trafic Brașov)

Benzile de circulatie ale unui sens giratoriu nu sunt drepte -rectilinii..ci concentrice sau turbina (in forma de cerc ) – dupa cum vedeti si in imagini (marcajele de pe asfalt ).

Masinile care parcurg un giratoriu si se invart pana ajung la iesirea dorita au prioritate.
La parasirea unui sens giratoriu “” se taie benzile “‘ deci se pierde prioritatea.

Astfel. soferii care se afla pe banda 2 si 3 sunt obligati sa acorde prioritate de trecere celor ce se afla pe banda 1 . semnalizeaza stanga si urmeaza marcajul benzii 1 ( nu parasesc banda respectiva ).

Inscrierea pe banda corespunzatoare inainte de intrarea intr-un sens giratoriu.
Teoretic ne putem inscrie pe orice banda cu conditia semnalizarii corespunzatoare a directiei din timp – inca de la asteptarea la intrarea in sens.dar elegant si fara complicatii este sa ne inscriem astfel:

-pe banda 1 pt directia prima la dreapta ( marginea sensului fara a mai intra in sens ) si pt directia inainte.
– pe banda 2 pt directia inainte ( iesirea nr 2 ) si stanga (cu semnalizare stanga )
-pe banda 3 pt stanga ( semnalizare stanga pana la iesirea dorita unde schimbam cu dreapta ).intoarcere (semnalizare stanga ) si inainte (cu semnalizare dreapta si acordare de prioritate de trecere celor de pe banda 1 si 2 care semnalizeaza stanga )

Important
Momentul semnalizarii dreapta -la iesire este de o mare importanta.
Se schimba stanga cu dreapta in momentul cand in coltul stang al parbrizului apare iesirea dorita si banda de iesire apare progresiv prin parbriz.

O alta regula spune ca banda pe care intram trebuie respectata si la iesire – astfel daca intram pe banda 1 vom iesi pe banda 1- altfel se creeaza situatii periculoase si riscul unui accident. Ulterior – dupa iesirea din sens se poate schimba banda cu asigurare si acordare de prioritate celor ce deja sunt pe acea banda – asigurare in oglinzi.

PONT
Sensurile giratorii constituie o provocare majora pt soferii de stil vechi care s-au adaptat din mers la aceste intersectii-si au dificultati in parcurgere .inscriere si semnalizare corecta si parasirea sensurilor tip giratoriu
Obisnuiti-va sa >> faceti cunostiinta >> cu cei de pe celelalte benzi atunci cand asteptati la intrarea intr-un sens giratoriu.

Deasemenea observati soferii-din experienta proprie majoritatea celor ce semnalizeaza gresit.parasesc sensul pe diferite benzi si nu acorda prioritate de trecere celor ce vireaza stanga in sens sunt soferii in varsta – indiferent de sex si cei cu masini Dacia tip vechi ( 1300 etc ).precum si cei cu masini Dacia.Aro si alte masini de dinainte de 89 cu remorci – care fac ocazional drumuri (locuiesc la tara ) si nu sunt familiarizati cu circulatia urbana.

NU UITATI Masinile care semnalizeaz stanga de pe banda 1 si 2 au prioritate !
Soferul Fordului din imagini a uitat..si este bun de plata.
Plus amenda si suspendarea permisului pt neacordare de prioritate.

Pt a intelege mai usor modul corect cum se desfasoara circulatia intr-o intersectie de tip giratoriu-facaeti-va timp si observati un sens dintr-o cladire inalta.situata in apropierea unui sens giratoriu.
In Brasov exista Unirea Shoppinc Center – aflata in apropierea sensului de la gara – de unde se poate observa sensul giratoriu in timp ce va aflati la un suc cu prietenii -la ultimul etaj.

Foarte multi elevi au fost acolo si au observat de pe terasa de la ultimul etaj circulatia in sensul giratoriu – si au inteles mai bine cum se desfasoara circulatia iar la ore nu au mai avut probleme de incadrare.prioritate si iesire.
Sursa imaginea 1-Infotrafic Brasov

Previous Story

Brașov: Deputatul PNL, Gabriel Andronache, susține legea care interzice ca animalele sălbatice să mai fie folosite în spectacole, inclusiv în cele de circ. „A venit vremea ca și în România actele de cruzime asupra animalelor să fie interzise prin lege”

Next Story

Accident Brașov: Un şofer a lovit o fetiţă şi a fugit de la locul faptei, în Hărman