Brasov: ATENȚIE! Alunecări de teren la Aleea de sub Tâmpa!

Last Updated on iulie 12, 2016 Dacă alegeți să vă plimbați pe aleea de sub Tâmpa este recomandat să o faceți cu atenție. Pe una dintre aleile din Parcul Tiberiu Brediceanu de sub Tâmpa au început să apară crăpături destul de mari, după ce o porţiune de câteva zeci de metri a început să „se lase”.

De altfel, pentru a vedea despre ce e vorba, purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea a declarat că municipalitatea a solicitat firmei care a realizat lucrările în urmă cu patru ani să verifice teren situaţia, informează bzb.ro.

13664391_270400006660877_2124631573_n

„Specialiştii constructorului vor trebui să vadă de ce au apărut crăpăturile, apoi să facă propunerile pentru remedierea situaţiei. În urma expertizelor, urmează să se stabilească dacă este vorba de o alunecare de teren”, a declarat Toarcea.

Parcul a fost inaugurat acum patru ani
Lucrările la parcul Tiberiu Brediceanu au fost finalizate în anul 2012. Proiectul a beneficiat de o finanţare nerambursabilă de 95,1%, acordată de Ministerul Mediului, iar valoarea totală a investiţiei a fost de 1,88 milioane de lei.

La acest parc s-au amenajat spaţii verzi s-au instalat corpuri de iluminat cu panouri fotovoltaice, a fost realizat un sistem de iluminat public cu panouri fotovoltaice, a fost montată o instalaţie de irigat automatizată pe întreaga suprafaţă de spaţiu verde. De asemenea, aleile existente la momentul respectiv (cele mai multe dintre ele asfaltate) au fost reabilitate, dar au fost amenajate şi unele noi, din pietriş, acestea din urmă în lungime totală de 1.165 de metri liniari.

Tot prin acest proiect au fost amenajate şi mai multe locuri de joacă pentru copii.
În urma organizării licitaţiei de lucrări, contractul a fost atribuit firmei SC Garden Center Grup SRL din Bucureşti.

Previous Story

Video Brașov. Acest „monstru” a fost pescuit din Lacul Noua! Vezi aici Video:

Next Story

FELICITĂRI! Braşovul, pe locul 3 în topul judeţelor, cu 78,21% promovabilitate la Bacalaureat