Brașov? Chiar trebuia ucis ursul din Răcădău? Oare ar trebui ca brașovenii să nu mai atace urșii cu câini pentru ca aceștia să nu mai aibă un comportament atipic?

Last Updated on iulie 18, 2016 Autoritățile din Brașov au anunțat sâmbătă că au împușcat ursul agresiv din Răcădău. Vestea a născut un val de revoltă pe motivul că ursul pute fi dus … în cea mai amre rezervație de urși din sud estul Europei, la Zărnești, Brașov.

De ce nu a fost dus acolo, nimeni nu știe. Ilogică este declarația Prefectului care spune că avea un comportament atipic după ce… fusese atacat de câini.

13714291_273561263011418_168834216_n

Tu ai avea un comportament atipic dacă ai fi ataacat de asytfel de câini?

„Ursul a fost capturat sâmbătă seara, în jurul orei 21.00. Animalul avea un comportament atipic, astfel că singura soluţie a fost împuşcarea lui. În perioada următoare se vor face analize, pentru a se vedea dacă era turbat. Având în vedere că a devenit periculos, împuşcarea lui era singura soluţie”, a declarat ieri prefectul judeţului, Ciprian Băncilă.

Până să fie împușcat, animalul a mai atacat o dată, sâmbătă, dar a rănit doar câinele pe care un braşovean l-a scos la plimbare. În aceeaşi zi a mai fost „deranjat” de câinii unei braşovence. De altfel, în toate cele trei cazuri, „scenariul” a fost asemănător: oamenii au intrat în pădure cu câinii, care erau dezlegaţi, animalele au dat de urma ursului, pe care l-au deranjat în timp de dormea într-un desiş, iar acesta a reacţionat, informează bzb.ro.

Oare ar trebui ca brașovenii să nu mai atace urșii cu câini pentru ca aceștia să nu mai aibă un comportament atipic?

Stefania SanduStefania Sandu Ati declarat public ca ursul a fost speriat si ca presupusa victima nu se afla pe traseul destinat plimbarii. Apoi ati declarat (in urma unei analize …) ca ursul nu s-ar fi adaptat unui alt mediu daca ar fi fost mutat in alta parte. Intrebarea logica si de bun simt este: daca s-ar fi INCERCAT totusi si ati fi dus animalul intr-un alt mediu natural, care ar fi fost riscurile ?? Sa nu se adapteze si apoi sa …moara?? Cu alte cuvinte, mai rau decat ce s-a I ntamplat deja ( cu voia voastra) NU putea sa se intample.
Luca IoanLuca IoanDar sa se sfatuiasca si sa ceara pareri de la Asociatia Milioane de Prieteni si Sanctuarul Zarnesti pentru a fi relocat acolo s-a pus in discutie inainte sa se bata cu pumnii in masa ca sa fie impuscat?
Homemadeby CocoHomemadeby CocoNu cred ca la sanctuarul de ursi nu s-ar fi adaptat. Macar s’ar fi incercat decat sa fie omorat. Nu e vina ursului, intr-o tara occidentala nu s’ar fi putut lua o asemenea decizie
Talpos AlexTalpos AlexFoarte bine ca l-au omorat. Orice animal salbatic ce pune in pericol siguranta oamenilor ar trebui impuscat fara nici o alta derogare de la București.
Lascu AlexLascu AlexDe ce nu inlaturati oamenii din “casa” lor ?? Exista o rezervatie la zarnesti din cate stiu! Tot timpu animalul e de vina 😐 noi oamenii suntem ….. nu animalele !
Loredana PotchideșLoredana PotchideșUraaaaa, setea de sange a fost, momentan potolita.
Florin AndronacheFlorin AndronacheCum ar fi să fie mutat prin alte păduri, cum ar fi ca oamenii să nu își mai bage nasul în habitatul lor, si cel mai important ca oamenii să nu le mai taie pădurile, care până la urmă ne ajută să și respirăm!
Cazacu CristiCazacu CristiPutea fi dus în rezervația urșilor de la Zărnești.
Bia MonicaBia Monica Sper ca cei care militeaza pentru uciderea animalelor doar pentru ca noi oamenii sa facem tot ce ne dorim fara sa ne pese de ce a lasat Dumnezeu pe pamant, sa jubileze acum 🙁 Toate aceste arogante vor fi platite si nu de catre noi ( poate cu putin noroc scapam de plata) ci de catre copii nostri. Halal viitor asiguram copiilor nostri.
Previous Story

Brasov: Alimente alterate şi expirate chiar şi de un an, descoperite de inspectorii OPC la o pensiune din Poiana Braşov

Next Story

Brasov: 5.000 de dolari de la Mitropolie pentru Iulia Ganea