Last Updated on iunie 6, 2016 Primarul George Scripcaru a fost la Curtea de Apel Brașov chiar la o zi de la câștigarea alegerilor. Judecătorii nu s-au lăsat impresionați de votul brașovenilor și au luat decizia de a a-i menține controlul judiciar în dosarul în care este cercetat de DNA pentru luare de mită. Astfel, el nu are voie să ia legătura cu celelalte persoane din dosar.
Scripcaru a ajuns la Curtea de Apel la ora 13.00 şi s-a prezentat în faţa judecătorului de Cameră preliminară, care a decis menţinerea măsurii controlului judiciar pentru încă 60 de zile, atît pentru Scripcaru, cît şi pentru ceilalţi inculpaţi în acest dosar, informează monitorulexpres.ro.
La ieşirea din sala de judecată, întrebat de jurnalişti cum îşi explică faptul că a fost votat de braşoveni în ciuda faptului că este urmărit penal, Scripcaru a spus că pentru braşoveni a fost mai important rezultatul a ceea ce s-a întîmplat de-a lungul timpului în activitatea administraţiei locale.
„Înseamnă că din punct de vedere al activității administrative, ceea ce s-a întîmplat și ceea ce s-a rezolvat de-a lungul timpului a fost mai important pentru brașoveni“, a spus edilul.
El a mai spus că orice persoană „poate fi acuzată de orice“, dar că aşteaptă să vadă „ce se întîmplă pînă la final“.
Avocatul acestuia, Vladimir Ciolacu, a declarat că activitatea primarului nu îi poate fi afectată de măsura controlului judiciar, „atîta vreme cît există, potrivit Constituției, prezumția de nevinovăție“. Singurele restricţii pe care Scripcaru le are, conform legii, sînt acelea de a nu lua legătura cu martorii sau alți participanți la procesul penal.
El a mai spus că procesul poate dura şi 3-4 ani.
George Scripcaru a cîştigat ca independent cel de-al patrulea mandat de primar al Braşovului cu 51,23% din voturile valabil exprimate, cu 45.897 voturi la distanţă mare de candidatul PSD, Răzvan Popa, care a obţinut doar o 15. 230 voturi.
În luna februarie, Scripcaru a fost trimis in judecată, sub control judiciar, de procurorii DNA Braşov. El este acuzat de luare de mită, abuz in serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formaăcontinuată şi instigare la tentativă la abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.