Brașov: La Gara Mare au apărut muncitorii. Vezi ce lucrări se fac:

Last Updated on iunie 15, 2016 Ministerul Transporturilor se face că lucrează la modernizarea Gării din Brașov. Ieri a fost montată o schelă de pe care muncitorii au curățat câteva element decorative de pe un perete și un tavan.

Primăria Brașov a încercat de nenumărate ori să preia Gara de la minister dar a fost refuzată de fiecare dată. Reprezentanții de la București promit  că, în funcţie de încadrarea în bugetul alocat, la Gara Braşov vor fi prevăzute reparaţii la şarpanta de la etajul întâi, la acoperiş (refacerea învelitorii bituminoase) şi curăţarea suprafeţei cupolei acoperite cu tablă şi vopsirea ei cu o substanţă hidroizolantă elastică din cauciuc acrylic informează bzb.ro.

reparatii_gara_mare

De asemenea, reprezentanţii MTI au anunţat şi reparaţii exterioare la clădirea principală, respectiv schimbarea tâmplăriei metalice existente pe faţada dinspre oraş şi montarea unor ferestre cu geam termopan reflectorizant, demontarea uşilor principale de acces şi înlocuirea lor cu unele cu senzori de mişcare şi deschidere dublă.

Tot în programul de lucrări al MTI pentru acest an este inclusă şi zugrăvirea clădirii, curăţarea tunelului subteran şi înlocuirea vechilor corpuri de iluminat.

Reabilitarea peroanelor se va face odată cu lucrările de reabilitare a căii ferate Braşov – Simeria, proiect pentru care, în luna noiembrie a anului trecut a fost semnat un contract de finanţare europeană, dar licitaţia pentru atribuirea contractului de lucrări la această magistrală nu a fost încă lansată.

Din păcate Ministerul Transporturilor nu este în stare să facă lucrări compleze de modernizare la Gara Mare și nu dorește nici să o dea Primăriei din Brașov.

Previous Story

Accident Brașov: O Dacia Logan a intrat într-un autobuz

Next Story

O specie de viperă extrem de periculoasă a reapărut în Munţii Făgăraş. A făcut deja o victimă