Aeroportul Brașov ori autostradă Brașov-București? „O autostradă ar avea un impact colosal asupra activităţii din Braşov” – expert

Last Updated on iunie 13, 2016 Consultanţii imobiliari spun că o legătură directă Brațov-București cu autostradă ar convinge multe companii să-și mute activitatea la noi.

„Braşovul are un potenţial foarte ridicat, fiind un oraş în care se va contrui un aeroport, este recunoscut drept un centru tehnic foarte bun, în care se află mulţi specialişti în inginerie şi IT. În plus, poziţia centrală îl avantajează.

O autostradă care să lege Bucureştiul de Braşov ar avea un impact colosal asupra activităţii din Braşov.
Pe lângă Braşov, centre importante de dezvoltare sunt în Iaşi, Târgu Mureş, Sibiu sau Oradea, oraşe cu o administrare bună”, a declarat Ilinca Păun , managing director al companiei de consultanţă imobiliară Colliers International pentru wall-street.ro și preluată de bzb.ro.

La o populaţie de circa 20 de milioane de locuitori, România nu îşi poate pune bazele unei creşteri solide pe termen lung prin dezvoltarea a numai trei poli de expansiune – aşa cum este cazul Bucureştiului, Clujului sau Timişoarei, fiind nevoie de o concentrare a activităţii şi în oraşele secundare, aşa cum este cazul Braşovului, Iaşiului, Târgu Mureş, Sibiu sau Oradea, zone care promit ca în anii următori să devină la rândul lor importante centre de dezvoltare atât pe zona de birouri, cât şi ca poli de investiţii şi locaţii cu interes pentru noi oportunităţi de afaceri.

„România a început ca o ţară pentru call centere. Azi, companiile care vin în ţară nu îşi mai doresc să facă acest lucru, ci vin pentru a aduce servicii cu valoare adăugată. Noi suntem foarte buni pe zona de vânzări şi comunicare.

În Polonia, de exemplu, nu se poate dezvolta un centru de customer care cum se poate face la noi. Se observă cu uşurinţă spiritul latin şi faptul că există o plăcere în a comunica cu oamenii”, a adăugat reprezentantul Colliers.

Previous Story

Brasov: Chinezii vor să construiască o fabrică de componente auto

Next Story

Poliția Locală închide Clubul Ragz. Vezi de ce: