Gara Brașov: Parcare subterană și parc dar la fel de murdară și urât mirositoare

Last Updated on mai 6, 2016 George Scripcaru a anunțat ieri că în cazul în care va fi ales din nou primar Va construi un parc și o parcare subterană în fața Gării. Din păcate Gara va rămâne la fel de murdară deoarece ministerul Transporturilor refuză să o predea orașului.

În acest an și cu bani de la bugetul local ar urma să înceapă lucrările pentru amenajarea unui nou terminal pentru transportul public, în stânga gării, unde în prezent este o parcare.

Terminalul ar urma să fie folosit pentru curse interjudețene și pentru cele de naveta – care în prezent folosesc stația RAT de pe Bulevardul Gării pentru a îmbarca și debarca muncitorii.

„Analizăm totodată posibilitatea ca noul terminal să fie utilizat și de către liniile RAT care în prezent au capătul de linie în fața Gării”, a menționat primarul citat de mytex.ro.
Terminalul ar urma să fie amenajat precum cele construite cu fonduri europene în Triaj și pe Bulevardul Saturn.

Parcare subterană și parc, în fața gării
Mai mult, în locul actualei parcări din fața gării ar urma să fie construită una subterană, deasupra urmând să fie amenajat un parc.

„În funcție de necesitate, o să amenajăm unu sau două niveluri în subteran, iar la suprafață să rămână zonă verde. Odată cu aceste amenajări dorim să construim și pasajele pietonal pe sub B-dul Gării, care ar urma să fie prevăzute și cu facilități pentru persoanele cu dizabilități”, a subliniat George Scripcaru.

Pentru parcare și pasajele subterane, Primăria va depune un proiect în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

Totodată, primarul George Scripcaru a precizat că municipalitatea susține inițiativa Mihaelei Mariș – care a lansat o petiție online în vederea modernizării Gării – și va retransmite Ministerului Transporturilor și Companiei Naționale de Căi Ferate propunerea de a da clădirea Gării în administrare Primăriei, fără zonele care sunt legate de transportul feroviar, care să fie în continuare administrate de CFR.

Previous Story

„Adio RO TAXI Braşov ! Azi, pe la ora prânzului, am trecut printr-o experienţă pe care nu o credeam posibilă în Braşov”

Next Story

Încep Zilele Brașovului. Junii te invită astăzi în Piața Unirii la „Aruncatu-n ţol”. Vezi aici programul de vineri: