Brașov: Este corect să se mențină Taxa de 10 la la Canionul 7 Scări? „Pe plajă au pus taxă, pe șenzlog au pus taxe și nu ai voie să vii cu cearceaful, pe munte au pus taxă, pe aer au pus taxă”

Last Updated on mai 19, 2016 Marian Rughiniș a punctat într-o postare o idee interesantă. Administratorii de la Canionul 7 Scări au pus o taxă de 10 lei. Dar până când trebuie plătită? Dacă o administrație publică a făcut niște investiții este corect să facă profit pe seama turiștilor sau să țină taxa doar până când își recuperează investiția?

Pe Facebook,Brașov: Este corect să se mențină Taxa de 10 la la Canionul 7 Scări? „Pe plajă au pus taxă, pe șenzlog au pus taxe și nu ai voie să vii cu cearceaful, pe munte au pus taxă, pe aer au pus taxă” 1Marian Rughiniș a scris:
Am fost duminica asta la munte. Mă rog, impropriu spus, că eu prin munte înțeleg să te cațări, pericole, etc. Am făcut o plimbare în natură ca printr-un parc la canionul “7 Scări” din masivul Piatra Mare.

E la o aruncătură de băț de Brașov; din cartierul Dârste o poți lua liniștit cu autopingeaua, lucru pe care-l și făceau brașovenii până să se fi înființat linia 17 barat ce în trecut avea traseul Noua – I.A.BV.

Și cum s-a întâmplat să fie o vreme cât de cât ok, am ales să merg singur, în ciuda faptului că persoana care-mi promisese ca va veni nu a mai venit din cauza oboselii acumulate de-a lungul unei săptămâni de muncă. Ca să nu o lungesc prea mult, că știu că time is precious, și pe Facebook se derulează destul de superficial vreau să-mi exprim și nelipsita și obișnuita frustrare.

Un șmecher local sau nu, e irelevant, a făcut un contract cu Primăria municipiului Săcele: A modernizat scările ce duceau în vârful canionului de unde curge o cascadă superbă și încasează bani de la turiști.

Oamenii erau evident nemulțumiți, unii din ei s-au oprit la cabana ce-l avea ca proprietar pe respectivul individ, și și-a exprimat indignarea pe care mi-am exprimat-o și eu în fața funcționarului angajat de municipalitatea din Săcele care stătea și păzea scările.

Pe plajă au pus taxă, pe șenzlog au pus taxe și nu ai voie să vii cu cearceaful, pe munte au pus taxă, pe aer au pus taxă.

Vi se pare ok să nu te poți bucura de natură fără să intervină un afacerist din ăsta?

Am înțeles că reamenajarea canionului și reabilitarea celor 7 scări a necesitat o oarecare sumă, DAR, eu sunt ferm convins că municipalitatea sau afaceristul cu firma sau dracu mai știe că nici nu mai contează și-a recuperat și răs-recuperat banii.

Păi numai câți turiști am văzut eu duminica asta care au scos 10 lei din buzunare a reprezentat o amortizare mai mult decât suficientă a cheltuielilor!

O să plătească turiștii 10 lei la nesfârșit sau până-și recuperează ăia investiția, că asta nu mi-e clar? Și mai era ceva tare. Dar nu tare în sensul propriu, ci tare nesimțit… reducere 50% pentru elevi și studenți.

BĂ! Data viitoare, trec fără să plătesc pentru că cei care au pus vechile scări, alea de pe timpul când taică-meu era tânăr nu au cerut nimic.

Valea Jepilor din Bucegi are niște șufe din sârmă împletită, asemeni traseului “La lanțuri” din Crai care duce spre vârful Turnu și nu a cerut nimeni un ban.

Data viitoare trec liniștit pe lângă cabana de unde primesc brățara în schimbul a 10 lei, trec pe lângă funcționar și îi spun că nici nu mă ating de scări, urc canionul ca Spider Man, să văd ce o să zică.

Eu oricum nu știu multe în cazuri din astea, așa că nu va fi o provocare la a răspunde unei nesimțiri cu o atitudine firească.

Previous Story

Brașov: În weekend are loc Maialul Râșnovean. Vezi aici programul:

Next Story

Brasov: Noaptea Muzeelor 2016, sâmbătă. Vezi ce poți vizita: