Brașov. Cătălin Leonte: „Voi introduce pentru pensionari gratuitatea totală pe transportul în comun, aşa cum este la Bucureşti sau la Cluj”

Last Updated on mai 23, 2016 Cătălin Leonte, candidat la Primăria Brașov:
Einstein spunea că „este o nebunie să faci acelaşi lucru în mod repetat şi să te aştepţi la alt rezultat”. Cu alte cuvinte, dacă ai rămas fără apă caldă cu actuala administraţie, ai toate şansele să rămâi tot aşa dacă îi mai votezi o dată. Sau, ca să fie şi mai clar, dacă „dezvoltarea continuă”, ne prăbuşim.

Am mai vorbit despre menirea unui primar. Aceasta este să facă viaţa oamenilor mai bună decât a fost până acum. Acesta este şi obiectivul meu ca primar al Braşovului, acesta este motivul pentru care candidez şi vreau să fiu primar.

Oraşul arată bine, turiştilor le place, dar ei văd doar centrul istoric, magazinele şi restaurantele aflate în cetate. Însă Braşovul aparţine celor care locuiesc aici, nu celor care îl vizitează. Partea frumoasă a Braşovului ascunde umbre şi frustrare.

Sunt multe proiecte mari care cer răbdare, cum sunt aeroportul şi noul spital. Cei care au condus oraşul nu s-au priceput să le facă, deşi au avut 16 ani la dispoziţie. Dar sunt şi alte multe lucruri care par mici, dar ne încarcă viaţa. Fructele şi legumele din pieţe sunt prea scumpe. Apa costă prea mult. Termoficarea nu este rezolvată, iar oamenii suferă mai rău ca pe vremea comuniştilor, când apa caldă se dădea cu program. Parcările, pasarelele suspendate, trecerile de pietoni – toate acestea sunt la îndemână, pot fi făcute, dar trebuie să vrei şi să te pricepi.

Totodată, pensionarii merită o atenţie mult mai mare. Reprezintă mai mult de jumătate din populaţia oraşului. Ca primar, voi introduce gratuitatea totală pe transportul în comun, aşa cum este la Bucureşti sau la Cluj. Voi deschide cluburi comunitare în cartiere, locuri unde vârstnicii noştri să se poată întâlni, să joace şah sau remy, să poată să bea un ceai şi să socializeze.

Tot pentru cei în vârstă şi singuri, voi face Serviciul de Asistenţă Socio – Medicală la domiciliu. Asistenţi specializaţi îi vor ajuta pe cei care nu se mai pot ajuta. Le vor putea lua tensiunea sau glicemia, vor avea grijă de ei. E o chestiune de timp până când – dacă nu se schimbă actuala administraţie locală – un bătrân din Braşov va suna la 112 să spună că nu poate să îşi cumpere mâncare, aşa cum s-a întâmplat săptămâna trecută, la Buzău.

Pe lângă noul spital, voi deschide un centru de recuperare medicală. Avem clădiri, avem resurse, nu suntem o administraţie săracă (chiar dacă în ultimii ani s-au făcut lucrări la suprapreţ). De asemenea, voi dispersa staţiile de salvare şi SMURD în mai multe locuri ale Braşovului, ca să poată interveni mai repede.

Un primar bun este cel care face viaţa oamenilor mai bună. Care ştie să gestioneze şi lucrurile mari, dar şi pe cele mici. Un primar bun este cel care îşi arată, zi de zi, respectul pentru oamenii din comunitatea care i-a încredinţat mandatul. Voi fi un astfel de primar. Contaţi pe mine!

Cod unic AEP 24160219

Previous Story

Aeroportul Brasov: Prefectura a făcut o nouă lege pentru teren. Crezi că va fi aprobată de Parlament?

Next Story

RAT Brașov schimbă traseele și orarele de circulație pentru 4 linii de transport