Aeroportul Brașov: Acord ISTORIC! Primăria Brașov preia construcția. George Scripcaru a găsit vinovații pentru că nu s-a construit până acum

Last Updated on mai 4, 2016 Astăzi, Primăria Brașov și Consiliul Județean au semnat un acord istoric pentru construcția Aeroportului. Astfel, orașul va participa cu 51% din proiect ceea ce înseamnă că va prelua conducerea proiectului.

Potrivit rttbrasov.ro, primarul George Scripcaru spune că aeroportul nu s-a realizat pentru că autorităţile locale din Braşov nu s-au pus de acord să meargă cu un proiect comun la Bucureşti.

„În şedinţa de Consiliu Local o să propun ca municipiul Braşov să intre în acest proiect cu o pondere de 51%, să cofinanţeze acest proiect şi să fie parte integrantă în acest proiect important pentru Braşov şi nu numai”, a explicat miercuri, George Scripcaru, primarul Braşovului.

„Se va trece la proiectul tehnic, unde vom realiza căile de acces, terminalele plecări-sosiri şi turnul de control. Acestea sunt proiectele mari care trebuie făcute. Bineînţeles, mai sunt, în primul rând, staţia de transformare electrică, pentru care s-a vorbit deja la Transelectrica şi canalizarea pentru apele pluviale cu canalul colector. Sunt multe lucrări care trebuie făcute”, a precizat astăzi, liberalul Adrian Gabor, vicepreşedintele CJ Braşov.

Primarul spune că Braşovul este primul din Transilvania la capitolul producţie, dar în urma Clujului sau a Sibiului la salarii, ceea ce înseamnă că ne lipseşte infrastructura.

Aeroportul este, în acest caz, un proiect fără de care oraşul nu se poate dezvolta mai departe. Pentru ca proiectul să poată fi dus la bun sfârşit este nevoie ca Legea 297 să fie modificată. Un proiect de prelucrare a acesteia a fost finalizat şi va ajunge în atenţia Parlamentului.

Prefectul Ciprian Băncilă va convoca toţi parlamentarii braşoveni şi le va cere să susţină acest proiect. „Vom avea o discuţie şi cu parlamentarii pentru că trebuie să depunem o iniţiativă de lege care va rezolva problemele cadastrale care ne-au pus probleme în trecut”, a afirmat miercuri, Ciprian Băncilă, prefectul judeţului Braşov.

Consiliul Judeţean are un grad de îndatorare extrem de ridicat, motiv pentru care a fost nevoie să se asocieze pentru continuarea proiectului cu Primăria Braşov – care stă foarte bine în ceea ce priveşte gradul de îndatorare.

Previous Story

Brașov: Invitație la Teatru și Operă. Vezi ce se joacă în această săptămână

Next Story

Brasov: Restricţii de circulaţie pentru Parada Junilor