Brasov. Cătălin Leonte: Asta voi face când voi ajunge primar

Last Updated on mai 27, 2016 Cătălin Loente, candidat independent la Primăria Brașov: Când spui Braşov, spui oraş frumos. Suntem mândri de oraşul nostru, punem fotografii pe Facebook, povestim prietenilor noştri despre Piaţa Sfatului şi Biserica Neagră şi uneori suntem priviţi cu invidie de prietenii din alte oraşe pentru că, da, venim dintr-un oraş frumos.

Dincolo de ferestrele în care se reflectă frumuseţea Braşovului există însă o altă realitate. Realitatea unei vieţi scumpe, a unor oameni lăsaţi fără apă caldă şi căldură din cauza abuzurilor şi corupţiei, a unor pensionari care îşi plătesc cu mare greutate facturile şi medicamentele. Realitatea unui oraş părăsit de tinerii care nu îşi găsesc loc de muncă şi nici nu îşi permit să îşi cumpere o locuinţă. Realitatea unui oraş care ani de zile a fost controlat de câteva grupuri de interese, un amestec de politicieni şi oameni de afaceri care au făcut ce au vrut cu cel mai frumos oraş din România.

Campania electorală înseamnă mai ales întâlniri cu oamenii, iar ei îşi spun păsurile. Nemulţumirile lor sunt legate de calitatea vieţii. Până la urmă, calitatea vieţii te face să îţi doreşti să locuieşti în Braşov, iar creşterea calităţii vieţii ţine foarte mult de primar şi de administraţie.

Sunt câteva lucruri simple pe care le voi face ca primar. Lucruri la îndemână, care nu costă mult şi se pot pune în practică repede.

– Voi rezolva problema termoficării. Primăria este acum blocată, primarul şi cinci dintre directori nu au voie să vorbească între ei pentru că sunt trimişi în judecată pentru corupţie. – Consilierii locali, atunci când ar fi putut soluţiona problema, s-au abţinut. Poate le-a fost frică, poate nu se pricep, poate ambele motive sunt valabile.

– Voi îmbunătăţi calitatea transportului public. Iarna, va fi cald în în autobuze, vara va funcţiona aerul condiţionat. Va fi curat, autobuzele vor circula mai des şi la timp. Vor fi din nou bilete cu o singură călătorie.

– Pensionarii vor avea gratuitate totală pe transportul în comun, aşa cum se întâmplă la Bucureşti sau la Cluj.

– Voi deschide terenurile de sport ale şcolilor. Aceste sunt ale comunităţii, e normal ca după orele de clasă, copiii din cartiere să poată juca fotbal sau baschet pe terenurile şcolilor.

– Voi creşte numărul locurilor de joacă şi al părculeţelor din cartiere.

– Și în alte cartiere voi realiza zone de agrement, amenajate inclusiv pentru grătare.

– Voi deschide centre comunitare pentru vârstnici. Au nevoie să se întâlnească unii cu alţii, au nevoie de un loc unde să poată juca şah sau remy.

– Voi înfiinţa Serviciul de Asistenţă Socio-Medicală la domiciliu. Acesta există în organigrama primăriei, dar este doar pe hârtie. Bătrânii singuri care au nevoie de ajutor vor putea apela la un asistent specializat, care poate lua tensiunea sau poate măsura glicemia, care poate avea grijă de cei ai căror copii sunt, poate, plecaţi la muncă cine ştie în care parte a lumii.

– Voi dispersa staţiile de ambulanţă şi SMURD în mai multe locuri din oraş, pentru a putea interveni mai repede.

– Voi micşora facturile la apă. Plătim incredibil de mult. Eficientizând costurile, voi reduce factura.

Acestea sunt câteva dintre proiectele mele pe termen scurt. Ţin de calitatea vieţii. Cum am mai spus, menirea unui primar este să facă mai bună viaţa oamenilor.

Cod unic AEP 24160219

Previous Story

Brasov: Restricții de circulație, RAT Brașov modifică trasee din cauza Maratonului Internațional

Next Story

Brașov: EXPERIMENTE pe bătrânii de la Căminul pentru Persoane Vîrstnice din cartierul Noua. Vezi ce le dădeau să mânânce: