Vă mai aduceți aminte de Aeroportul Brașov? Autoritățile spun că se mai amână un pic, nu sunt gata câteva hârtii

Last Updated on aprilie 15, 2016 Primarul George Scripcaru anunța acum câteva luni că a constituit o comisie la Primărie pentru negocierea detaliilor Aeroportului cu cei de la Consiliul Județean. Consiliul Județean anunțase că la începutul lunii aprilie va prezenta costurile finale cecesare construcției. Acum ei spun că studiul de fezabilitate va fi prezentat doar la sfârșitul lunii cu speranța că va fi amânat până după alegeri pentru a nu-i afecta pe candidații la primărie.

Reînnoirea documentului care va da suma necesară pentru construirea obiectivului fusese anunţată pentru prima parte a lunii aprilie, însă acum vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Gabor, spune că studiul de fezabilitate va mai întîrzia, întrucît administraţia judeţeană a preluat de la Ministerul Mediului sarcina de a îndigui şi pîrîul Besălcin, care trece prin zona pistei, informează monitorulexpres.ro.

efewewewczvdfv

Aceste lucrări pentru pîrîul Besălcin erau asumate iniţial de Administraţia Bazinală Olt, care avea un proiect de regularizare a pîrîului Bîrsa, ce includea şi Besălcinul. Proiectul nu s-a dus la bun sfîrşit însă, deşi se discută despre el de cel puţin patru ani. Amenajarea Besălcinului, cu îndiguirile necesare, trebuia să se facă în acest proiect, pe terenurile private din zona aeroportului, fiind astfel necesare şi unele exproprieri, evaluate la patru milioane de lei. Mai nou, pentru a grăbi proiectul, Consiliul Judeţean a găsit o nouă variantă pentru „problema Besălcin“, luînd decizia de a face pe cheltuiala proprie lucrările de deviere a acestui pîrîu. Înlocuirea lucrărilor de îndiguire cu unele de deviere exclude astfel exproprierile costisitoare.

[ads2]

Studiul de fezabilitate reînnoit, pe care reprezentanţii CJ îl promit pentru finalul acestei luni, va arăta ce lucrări mai sînt de făcut pentru Aeroportul Internaţional Braşov – Ghimbav şi cît vor costa ele.

În baza documentului, Consiliul Judeţean şi Primăria Braşov vor analiza ce cheltueili suportă fiecare şi în ce fel se va face finanţarea. Deocamdată, aeroportul are doar o pistă de 2.820 de metri, pe care reprezentanţii Consiliului Judeţean spun că s-au cheltuit 17 milioane de euro.

Previous Story

Brașov: Sunteți invitați la Muzică de Paşti cu Anatoly, în biserica de pe Valea Cetăţii

Next Story

Brasov: „Parada Primăverii”. Proprietarii vehiculelor istorice se întâlnesc, sâmbătă, în Piața Sfatului