Primăria Brașov vrea să facă evaziune fiscală pentru a da apă caldă brașovenilor?

Last Updated on aprilie 12, 2016 Primăria Brașov vrea să rezolve problema apei cu o metodă folosită în anii trecuți de echipele de fotbal din România. Transferă activele la o nouă firmă iar datoriile le lasă la vechea firmă, Tetkron.

Această „șmecherie” financiară, cel mai probabil, nu va primi acordul celor de la Fisc deoarece acest procedeu este folosit de cei care fac evaziune fiscală ori dau țepe. Mai mult, nu poți scoate din patrimoniul unei firme active, când vrei tu, că nu-ți mai convine un lucru. Mai ales că Tetkron are datorii la Bepco iar aceste active vor fi preluate de ei în contul datoriei.

Soluţia de avarie, găsită de Ciprian Bucur, viceprimarul Braşovului, este înfiinţarea unui serviciu public, în subordinea Consiliului Local, care să opereze centralele termice de cartier. Prin această metodă, autorităţile locale speră să rezolve problema apei calde din municipiu.

,,În primă fază vom porni furnizarea agentului termic cu cele 23 de centrale termice aflate în patrimoniul municipalităţii, urmând ca pe parcursul derulării procedurilor să purtăm discuţii cu toţi cei care ne pot furniza agent termic la nivelul municipiul Braşov şi vom vedea la momentul respectiv care sunt condiţiile pentru a putea semna un astfel de contract”, a spus Bucur citat de brasovultau.ro.

[ads2]

De asemenea, viceprimarul a precizat faptul că va propune consilierilor locali, în următoarea şedinţă de consiliu, înfiinţarea acestui serviciu public. Bucur estimează că braşovenii vor primi agent termic în aproximativ două luni.
Pentru că de lipsa agentului termic sunt afectate şi mai multe unităţi de învăţământ din oraş, edilii au găsit şi aici o soluţie. 10 unităţi şcolare vor primi câte o centrală termică proprie. Acest sistem va rezolva problema, până la înfiinţarea noului serviciu public.

Previous Story

RAT Braşov va cumpăra 40 de autobuze şi troleibuze noi și second hand. Ce marcă ar trebui să cumpere?

Next Story

Brașov: Maraton în Piața Sfatului pentru mai multe categorii de vârstă