Petitia pentru Gara Brașov a strâns doar 2.000 de semnături. Ministerul Transporturilor nu baga in seamă Brașovul

Last Updated on aprilie 21, 2016 Petiția online în care se cere ca primăria să preia în administrare gara Brașov pentru a o reabilita a adunat doar 2.000 de semnături. Autoarea petiției, Mihaela Mariş, a declarat că a transmis şi o scrisoare deschisă către Ministerul Transporturilor, dar nu a primit un răspuns.

„Prin solicitarea noastră vrem să ştim dacă ministerul are în vedere efectuarea unor lucrări la Gara din Braşov sau, dacă nu doreşte acest lucru, dacă sunt dispuşi să o cedeze Primăriei, care să o reabiliteze”.

De asemenea, Mihaela Mariş a afirmat că a fost constituit şi un grup de lucru, din care au făcut parte mai mulţi studenţi de la Facultatea de Asistenţă Socială din cadrul Universităţii Transilvania. Aceştia au conturat un plan de acţiuni care să conducă la rezolvarea problemei oamenilor fără adăpost care stau în gară, informează bzb.ro

„Una dintre soluţiile identificate a fost ca la gară să fie în permanenţă un asistent social, care să îi consilieze pe oamenii străzii către serviciile de specialitate de la nivelul municipiului Braşov. O altă propunere a fost ca în sălile de aşteptare de la Gara Mare să poată intra doar persoanele care au bilete”, a mai spus autoarea petiţiei.

[quads id=”2″]

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea, a afirmat că municipalitatea încearcă de aproape 10 ani să preia în administrare Gara Mare. „Pentru a discuta această problemă, chiar şi primarul Braşovului a mers de mai multe ori la Ministerul Transporturilor. De fiecare dată, ni s-a comunicat faptul că gara nu poate fi dată în administrare municipalităţii, pentru că este obiectiv strategic”, a precizat Toarcea.

Vezi aici Video:

El a mai spus că în situaţia în care această clădire va fi preluată de municipalitate, „se va ţine cont de ideile braşovenilor în ceea ce priveşte modul în care ar trebui să arate gara”.

Previous Story

(Video) Accident Brasov: Dubita lovita de TREN în Bartolomeu!

Next Story

Brasov: O casă a luat foc pe Avram Iancu. O femeie a ajuns în stare gravă la spital