Este bine? Părinții din Brașov nu-și mai vaccinează copiii! Braşovul a coborât şi sub 50% la rata de vaccinare

Last Updated on aprilie 6, 2016 După ce în Cluj şi Bistriţa Năsăud a fost declarate focare de rujeolă, Ministerul Sănătăţii mobilizează medicii să desfăşoare în regim de urgenţă campanii de vaccinare împotriva rubeolei-oreion-rujeolei (ROR).

Şi la Braşov, unde există doar cazuri izolate, medicii epidemiologi, împreună cu medicii de familie, trebuie să intensifice acţiunile de vaccinare şi de recuperare a copiilor nevaccinaţi. În lipsa medicilor şcolari, numărul copiilor nevaccinaţi a crescut considerabil, scrie rttbrasov.ro

În ultimii ani numărul vaccinărilor împotriva acestor boli a scăzut. La fel ca în alte judeţe şi la Braşov doar o parte dintre cei care ar trebui să fie vaccinaţi se şi imunizează.

„Comparativ cu anii precedenţi, rata de vaccinare a mai scăzut procentual 79,4 %, 48,5 şi 66% deoarece sunt persoane care refuză vaccinarea, sunt persoane plecate din ţară sau din comunităţi cu probleme. Noi avem pe stoc 4400 de doze. Acestea vor fi preluate de medicii de familie, cei care nu au preluat. Această vaccinare se face la 1 an, la 5 şi la 7 ani”, a explicat dr. Camelia Defta, director adjunct DSP Braşov.

[ads2]

Deficitul de medici şcolari a determinat autorităţile să modifice schema de vaccinare. Consecinta este ca vaccinul ROR nu se mai face în şcoli ci la medicii de familie. Specialiştii de sănătate publică susţin că vaccinarea antirubeolică, antioreion şi antirujeolică reprezintă singura metodă de prevenire a celor trei boli.

Previous Story

Rămân braşovenii din nou fără apă caldă de la Tetkron?

Next Story

Brașov. HAOS la Primărie! 10.700 de apartamente au rămas fără apă caldă pe termen nelimitat