Brasov: Cătălin Leonte continuă ca independent lupta pentru Primărie. „Mă întorc ca independent şi mă voi bate până la ultimul cartuş”

Last Updated on aprilie 20, 2016 Cătălin Leonte a decis să candideze totuși independent. Scandalul din PSD nu a putu fi rezolvat de conducerea de la București chiar dacă Răzvan Popa, candidatul PSD la primăria Brașov, are mult mai puține șanse decât Leonte.

Revenit acum două săptămâni în PSD şi desemnat candidatul social-democraţilor pentru funcţia de primar al Braşovului, Cătălin Leonte a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, că a demisionat din partid şi că va continua cursa pentru Primăria Braşov ca independent. Anunţul vine după ce, luni, reprezentanţii PSD Braşov s-au întâlnit cu preşedintele partidului, Liviu Dragnea, iar decizia finală a fost ca, pentru Primăria Braşov, candidatul să fie Răzvan Popa, informează bzb.ro.

 

„La întâlnirea de la Bucureşti cu preşedintele partidului am fost invitat eu, Răzvan Popa, Mihai Mohaci şi Liviu Lupu, dar a apărut şi Marius Dunca. Preşedintele partidului ne-a spus că acum două săptămâni decizia privind nominalizarea mea s-a luat în baza rezultatelor unui sondaj, apoi a spus că ceilalţi au venit cu un alt sondaj. Concluzia lui a fost că nu s-a putut baza pe nici un sondaj şi ne-a spus «luaţi voi la Braşov decizia, dar să respectaţi decizia Comitetului Executiv Judeţean»”, a declarat Leonte.htwthtrhhtrhtrthr

Acum, a mai spus acesta, „mă întorc ca independent şi mă voi bate până la ultimul cartuş”, declarându-se dezamăgit de faptul că promisul proiect de reformare a partidului nu a mai fost început.

Leonte a precizat că tensiunile în organizaţia judeţeană au apărut după ce a anunţat că va da „un refresh” listei de consilieri. „De-a lungul anilor, pe listele de candidaţi pentru Consiliul Local au apărut cei care aveau in interes în ceea ce priveşte bugetul local, iar eu am vrut să schimb această situaţie. Ajung pe liste indivizi care au mai puţin cu munca pentru cetăţeni, ci interese de afaceri pe bugetul local şi care ţin de relaţia dintre foştii preşedinţi de partide”, a mai spus el.

Cătălin Leonte a mai spus că „era mare lucru să am o echipă de consilieri spartani, care să nu fie dispuşi să facă nici un fel de compromis. Nu regret cele 11 – 12 zile în care am fost în postura candidatului social-democrat. Sunt conştient că era important să mă bazez pe oamenii din secţiile de vot, care să securizeze votul”.

[quads id=”2″]

În tot conflictul din PSD, a continuat Leonte, „eu am fost miza, iar din atacurile de săptămâna trecută, când toţi aveau ceva cu mine, mi-am dat seama că sunt pe drumul cel bun”. De altfel, el a mai spus că dintre cei 44 de social-democraţi care l-au votat în şedinţa Comitetului Executiv al Organizaţiei municipale a PSD Braşov, „cu siguranţă că mulţi dintre ei vor face campanie pentru mine”.

Ultimul sondaj pe Braşov
Potrivit unui sondaj IRES realizat în perioada 15-17 aprilie, Cătălin Leonte e cotat cu şanse mai mari decât Răzvan Popa într-o luptă cu Adrian Gabor (PNL) şi e mai aproape de George Scripcaru (independent).

13043742_853357124768533_4459888239247469866_n

13010777_853357168101862_2904590748711326562_n

Dacă duminică ar fi fost alegeri, Scripcaru ar fi obţinut, potrivit sondajului, 59% cu Leonte contracandidat PSD şi 65% în varianta Răzvan Popa. Sondajul a fost realizat pe 1.044 de subiecţi, are o marjă de eroare de +/- 3% şi un nivel de încredere de 95%.

Previous Story

SONDAJ! 59% dintre brașoveni votează cu un primar „corupt”, George Scripcaru! Mai are șanse Brașovul să construiască Aeroportul?

Next Story

(Video) Accident Brasov: Un troleibuz a distrus 3 autoturisme!