Brașov. Medicul Dan Grigorescu: Ruşine, Antena 1! O prostituţie profesională absolută ! Vezi ce l-a supărat pe medicul de la Spitalul Județean:

Last Updated on martie 25, 2016 Medicul Dan Grigorescu a postat pe grupul de Facebook Mediciniştii de Braşov susţin Noul spital al Braşovului un drept la replică după materialul difuzat de Antena 1 care a avut subiect condițiile din spitalul județean Brașov.

12106824_10200974731806332_7457883314297795388_nDan Grigorescu: „O abordare perversă! O penibilă reclamă mascată! O prostituţie profesională absolută ! Pentru toate acestea, să le fie ruşine, atât redactorului, cât şi postului TV!

Da, este adevărat că spitalele publice (că doar nu îşi închipuie cineva că doar la Braşov se întâmplă aşa ceva!) au ajuns o ruină, iar cadrele sanitare bătaia de joc a multora, în ciuda unor eforturi inumane de a face faţă unor condiţii de muncă de neacceptat, care sunt efectul indolenţei şi nepăsării guvernanţilor centrali şi/sau locali!

Dar să compari două sisteme diferite, care au nivele de finanţare diferite (cu diferenţe de nivel stratosferic!), care au mecanisme de management instituţional total diferite (în privat ai condiţii, dar, dacă nu le respecţi, ieşi instantaneu din sistem, pe când în public nu ai cum să respecţi reguli absolute într-un sistem bazat pe condiţii relative, materiale sau de personal normat), care au condiţii de existenţă diferite (la privat, construcţii şi dotări de câţiva ani, toate noi, pe proiecte de circuite valabile pentru secolul în care au fost înfiinţate, în public, construcţii cu vechime între 50-100 de ani, o mare parte dintre ele fără destinaţie sanitară iniţială, altele pe proiecte din anii 1960-1970), care au categorii diferite de pacienţi (şi aici vorbim nu doar de educaţia acestora, ci şi de gravitatea cazurilor), ei bine, asta este o mârlănie fără seamăn!

De ce redactorul nu a spus şi că NICIUN spital privat nu poate funcţiona autorizat, DECÂT DACĂ ARE UN CONTRACT DE PRELUARE A BOLNAVULUI LA CARE APAR COMPLICAŢII CU SPITALUL JUDEŢEAN DE URGENŢĂ!

[ads2]

Adică spitalul privat nu este competent şi nu are condiţii pentru a trata bolnavul grav, dar este mai performant decât spitalul public de urgenţă!

Adică spitalul privat e mai curat decât spitalul public unde îşi trimit toţi pacienţii infectaţi sau care nu mai au bani pentru tratamentul complicaţiilor survenite, unde?

În spitalul privat!

Din nou, ruşine, Antena 1!

Şi nu mai spun că redactorul ar fi trebuit să întrebe câte unităţi sanitare au participat la “competiţia” sau “evaluarea” privind acordarea acestei titulaturi, de “cel mai …… din Europa”? Şi cine a fost evaluatorul? Oare nu cumva este un “titlu” fără relavanţă europeană largă?

Nu mă forţaţi să spun mai multe!

Şi asta o spun eu, unul care are resurse să se trateze în privat. Păcat de anatema de reclamă mascată care cade şi pe cei care lucrează acolo, personal medical pe care îl respect la maximum! Dar ce să facem? Reclama, sufletul comerţului! Căci, nu uitaţi, spital privat înseamnă profit, adică comerţ!

PS: Or fi având dificultăţi financiare sau doar au decis că trebuie să se umfle în pene? Halal căprar, care se mândreşte că are uniforma la dungă în comparaţie cu cea a soldatului pe care tocmai l-a tăvălit în noroi!”

Vezi aici Video cu știrea care l-a supărat pe medicul Dan Grigorescu:

Știrea de la Antena 1: „Îndurare. Asta cer bolnavii care ajung în spitalul Judeţean Braşov. Unitatea sanitară este plină de mobilier vechi, aparatură medicală depăşită, pacienţii stau în praf, pe saltele murdare”.

Previous Story

Accident Brasov: Bărbat lovit pe trecerea de pietoni de la Gară

Next Story

Brașov: „Biroul Unic de Autorizare. Să lucrăm simplu şi eficient. Inclusiv pentru pensionari”, Cătălin Leonte