Izvoarele din Brașov bune de băut cu excepția unuia

Last Updated on martie 16, 2016 Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Braşov a anunțat că izvoarele din Brașov, cu exceptia unuia, au primit aviz și sunt bune de băut. Singurul izvor care nu a primit aviz de la DSV este cel de pe Valea Timișului de la Cantonul CFR.

„Dacă în anii trecuţi, din 10-12 probe prelevate aveam cel puţin patru probe negative bactereologic, în momentul de faţă un singur izvor are depăşiri la nivelul bactereologic şi anume la parametrul număr total de germeni şi mă refer la izvorul de pe Valea Timişului de la Cantonul CFR”, a declarat şeful DSVSA, dr. Dorin Enache, pentru bzb.ro.

vrfqaerngtnyym

În rest, a continuat el, „trei izvoare din Răcădău sunt bune, două din Şchei sunt bune. Izvorul de sub Tâmpa este bun, la Pădurea Bogăţii izvorul este bun la Râşnov-Cheişoara, izvorul este bun”.

[ads2]

De asemenea, el a precizat că a fost analizată şi apa plată din magazine: „Am prelevat 26 de probe din toată reţeaua de supermarketuri din judeţ, astfel încât să avem mărci diferite. Dacă anii trecuţi aveam modificări pe parametrul «clor rezidual», ceea ce înseamnă că e apă îmbuteliată de la reţeaua publică, de data aceasta toate apele îndeplinesc criteriile fizico-chimice şi microbiologice. Deci, discutăm de nişte alimente salubre, pentru că apa este aliment”.

Previous Story

Brașov: 17 localităţi „periculoase” de TBC. Vezi aici lista:

Next Story

(Video) Brasov: Două persoane au fost rănite după ce s-a prăbuşit o schelă peste ei în centru orașului