Brașov: „Razboi” în Piața Sfatului. Avem nevoie de așa ceva?

Last Updated on martie 30, 2016 Nicolae Pepene, directorul Muzeului de Istorie, s-a gândit să readucă în memoria brașovenilor Primul Război Mondial. Nu înțelegem de ce trebuie să ne reamintim ororile acelui război, luptele românilor cu maghiarii și germanii.

De când a preluat conducerea Muzeului, Nicolae Pepene nu a fost în stare să organizeze o expoziție de nivel național, ce să mai vorbim internațional în Brașov dar ne servește reamintirea crimelor din timpul Primului Război Mondial. Chiar să nu existe piese în  Muzeul din Brașov care să fie promovate? Au dispărut piesele de valoare de nu pot fi puse în valoare printr-o expoziție specială la care să fie invitați siverși specialiști care să ne povestească cum se trăia în Brașov acum 100-200-300 de ani?

(foto: robert_catanescu)
(foto: robert_catanescu)

„Proiectul Braşov 1916 este expresia culturală a obligaţiei morale a Braşovului de a participa la programul cultural european dedicat Primului Război Mondial cu un eveniment complex, profesionist, inedit, cu anvergură internaţională, dar specific istoriei locale, accesibil unei categorii foarte mari de beneficiari, de la elevi la seniori”, a declarat directorul Muzeului Judeţean de Istorie, Nicolae Pepene, citat de bzb.ro

[ads2]

Piaţa Sfatului, va găzdui între 26 şi 28 august, „Festivalul internaţional de reconstituire istorică Braşov 1916. Intrarea României în Primul Război Mondial”. Vor participa peste 70 de reenactori din România şi străinătate. Membrii asociaţiilor de reconstituire istorică vor aborda armata română, armata germană şi armata austro-ungară, cuprinzând prezentări de armament şi uniforme militare specifice Primului Război Mondial, scene de viaţă cazonă, revista de front, scene de instrucţie de front.

Noi nu suntem de acord ca Piața Sfatului să devină scenă de război. Ne place așa cum este, în pace 🙂

Previous Story

Brașov: JYSK deschide al doilea magazin în mall-ul Coresi

Next Story

Aeroportul Brașov. „Încurajări” din Sibiu: „Aeroportul Brașov se va dezvolta greu”, directorul aeroportului din Sibiu