Brașov: Legea anti fumat. Deranjat că vecinul fumează în casă a sunat la Poliție

Last Updated on martie 18, 2016

Legea anti fumat nu a fost pe deplin înțeleasă de unii brașoveni. Dispeceratul Poliţiei Locale a înregistrat două apeluri telefonice venite din partea unor braşoveni care sesizau diferite speţe legate de fumatul în locuri publice chiar înainte cu câteva momente ca Legea 15/2016 să intre în vigoare.

O femeie era deranjată de fumul de ţigară provenit din apartamentul vecinilor, însă reprezentanţii Poliţiei Locale au fost nevoiţi să îi explice persoanei în cauză că nu se poate lua nicio măsură, ţinând cont de faptul că este vorba despre un spaţiu privat şi nu unul public, informează bzb.ro.

Pe de altă parte, patronii braşoveni de baruri se pare că s-au conformat noii legislaţii cu privire la interzicerea fumatului în spaţii publice, spun poliţiştii locali. Astfel, în toate localurile verificate de echipele de intervenţie toate scrumierele de pe mese au dispărut. La rândul lor, şi clienţii fumători s-au supus aceloraşi norme şi au folosit pentru fumat spaţiile special amenajate în exteriorul cafenelelor.

[ads2]

„În această perioadă, Poliţia Locală Braşov desfăşoară controale preventive şi de informare pentru a ne asigura că legea este respectată. Din fericire, responsabilii societăţilor verificate s-au conformat, motiv pentru care nu a fost cazul să fie aplicate sancţiuni contravenţionale. Menţionăm că, în situaţia în care, totuşi, vom depista încălcarea prevederilor legale, faptele vor fi sancţionate în conformitate cu legislaţia”, a precizat Nicolae Aldea, directorul executiv al Poliţiei Locale Braşov.

Previous Story

„Mă bucur să văd că Brașovul deține un bazin atât de frumos”, Camelia Potec, preşedintele Federației Române de Natație. Bazinul de la Sala Sporturilor va fi omologat Olimpic

Next Story

Brașov: 1 An cu mall-ul Coresi. Vezi aici programul evenimentelor: