Last Updated on februarie 10, 2016 Brașovul are o problemă. Poliția spune că sunt 36 de treceri de pietoni cu probleme, Primăria spune că toate sunt în regulă. Poliția a contactat o firmă care să măsoare iluminatul de la trecerile de pietoni, Primăria spune că iluminarea duce la orbirea șoferilor, fără să prezinte vreo probă în acest sens.
Cel mai probabil asistăm la „deșteptarea” celor din Poliție care pot fi dați în judecată de victimele accidentelor pentru că nu au asigurat condiții necesare. Și Primăria poate fi dată în judecată dar, cel mai probabil, vroiau să rezolve problemele în liniște. Nu care cumva cineva chiar să-i dea în judecată deoarece se pot da despăgubiri foarte mari și cei din instituția publică pot fi acuzați chiar și de omor.
Potrivit Poliţiei Braşov, pe Calea Bucureşti sunt cele mai problematice treceri pentru pietoni – opt. Şapte astfel de zebre ar fi pe Bulevardul Griviţei, câte patru pe Bulevardul Saturn, strada 13 Decembrie şi strada Lungă, trei pe Bulevardul Valea Cetăţii, două pe strada Hărmanului şi câte una pe străzile Independenţei, Stadionului, Bulevardul Muncii şi Calea Făgăraşului.
„În urma acestei acţiuni a fost sesizată o firmă de profil să efectueze măsurători fotometrice la trecerile de pietoni respective şi să corecteze iluminatul”, a precizat astăzi, comisarul şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, citat de rttbrasov.ro.
Managerul oraşului contrazice varianta comunicată de purtătorul de cuvânt al Poliţiei.
„În municipiul Braşov nu există treceri de pietoni, intersecţii sau artere nesemnalizate, atât orizontal, cât şi vertical. În ceea ce priveşte iluminatul, este puţin probabil ca purtătorul de cuvânt al Poliţiei să fi făcut studiile necesare în urma cărora să constate că iluminatul este unul necorespunzător. Aş crede că e o opinie personală a dânsului”, a explicat miercuri, Miklos Gantz, city managerul municipiului Braşov.
[ads2]
Te poate orbi așa ceva?
„Ridicarea intensităţii luminoase ar face mai mult rău”
„La trecerile de pietoni cât şi la intersecţii nu se impune un iluminat suplimentar sau ridicarea intensităţii luminoase, pentru că ar face mai mult rău. Ar apărea conul de umbră iar dacă şoferul vine dintr-o zonă cu o intensitate luminoasă şi intră într-o lumină mai amplă apare efectul de orbire”, a mai precizat miercuri, administratorul municipiului Braşov.