Brasov: Psihiatria de pe Eminescu se închide

Last Updated on februarie 24, 2016 Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Braşov trebuie să își mute secția de psihiatrie în acest an din clădirea de pe Mihai Eminescu care a fost retrocedată.
În conformitate cu planul de dezvoltare pe următorii trei ani al managerului dr. Alexandru Grigoriu, la începutul lui 2015, acesta a transmis propunerea Consiliului Judeţean Braşov ca secţiile de psihiatrie să fie relocate în Spitalul Astra.

În prezent, Spitalul de Neurologie şi Psihiatrie Braşov are în total 605 paturi, în cele cinci pavilioane în care funcţionează, trei în municipiul Braşov (Spital Neurologie – str. Prundului, vizavi de Colegiul Şaguna; Centrul de Sănătate Mintală şi Ambulatoriu Integrat Psihiatrie – str. Al. I. Cuza şi Spital Psihiatrie – str. Mihai Eminescu) şi două în judeţ (Psihiatrie Cronici – la Zărneşti şi la Vulcan), informează bzb.ro.

cedededefrfr

Totodată, conducerea unităţii sanitare îşi propune să reducă numărul cu paturi cu 5, de la secţiile mai puţin performante. Astfel, de la nivelul Secţiei Neurologie I, vor fi reduse 5 paturi, ceea ce va permite amenajarea a două saloane la standarde europene.

[ads2]

Şi de la nivelul secţiei Neurologie II se vor reduce 10 paturi, astfel că şi la nivelul acestei secţii se vor amenaja două secţii la standarde europene, iar tot la nivelul acestei secţii ar urma să fie înfiinţat un compartiment de Neurofiziologie pentru diagnosticarea sincopelor de orice etiologie. Cele 15 paturi reduse de la aceste secţii ar urma să fie suplimentate pe Secţia de recuperare neuro-psiho-motorie.

Previous Story

Brasov: Donezi la Biserica Ortodoxă pentru Prima Casă Românească sau la Biserica Evanghelică pentru repararea turnului și zidurilor de la Rotvabv și Roadeș. Au nevoie de câteva sute de mii de euro!

Next Story

Brasov: Concert Connect-R de Sarbatoarea iubirii la Mall-ul Coresi