„Cum să stricăm Poiana Brașov”, metodele descoperite de jurnalistul Cătălin Striblea

Last Updated on ianuarie 7, 2016 Jurnalistul Cătălin Striblea a povestit pe blogul personal, striblea.ro, experiențele pe care le-a avut în Poiana Brașov de Revelion. El a „contabilizat” câteva metode prin care se distruge Poiana Brașov.
„Am fost de două ori la Poiană de Revelion, în ultimii ani. Mergem pentru că lui Vladimir îi place să schieze și pentru că acolo sunt condiții ok. V-am povestit experiențele aici.
Mitul spune Poiana că este o stațiune scumpă, dar cred că e cu 25 la sută mai ieftină decât Sinaia. Dar, ca și la Sinaia, nu scumpetea e problema, ci întâmplările de care ai parte acolo. De data asta, avem un cumul de fapte între administratorii stațiunii, proprietari și clienți.

Oricât de bizar ar părea, principala problemă în Poiană este traficul. Nu e musai ca toată lumea să meargă cu  mașina până la telegondolă, zău. Dacă vii la 12.30 în Poiană de ce ai crede că o să găsești loc de parcare tocmai acolo? Sincer, nu o să găsești niciodată. Așa că lasă mașina în parcarea mare și fă o plimbare.

Dar știu de ce nu vrei și nu poți face asta. Pentru că 500 de metri în clăpari o să-ți rupă picioarele. Asta pentru că nimeni din stațiune nu s-a gândit că lângă gondolă ar putea face o zonă de vestiare, unde să-și lase lumea încălțările.

1391530_156165851260312_1732744070_n

Doi la mână, totul s-ar simplifica dacă în Poiană s-ar circula doar cu transportul în comun. Dacă ar exista o parcare mare în care lumea să se oprească și să ia autobuzul. Înțeleg că este un început un proiect, dar că s-a oprit.

Altă poveste este modul în care circulă oamenii. În patru zile, am văzut patru accidente pe drumul dintre Râșnov și și Poiană. Nene, sunt curbe și pe jos este umed. Adică, mergi încet. O lași la 30 la oră și mergi cu atenție.

[ads2]

Dacă mergi pe pârtie, pune niște haine adecvate. O să arăți măcar ridicol dacă te plimbi pe acolo în palton și ghetuțe de piele. Și, nu, pârtia nu e loc de plimbare. Nu e o promenadă. Acolo sunt oameni care coboară pe schiuri, în viteză. Anul acesta o doamnă își plimba câinele pe acolo, la propriu, în lesă. Admonestată, s-a supărat. Nu o să uit replica unui băiat cu placă, văzând aglomerația de la baza pârtiei: ”jos este o câmpenească.”

Între pârtia Bradul și gondolă este o cărare, o alee, o scurtătură, spuneți-i cum vreți. Dar în nici un caz nu este loc de sanie. Că riști să rupi picioarele cuiva. Iar economia pe care o faci, fugind de pârtia de sănii, nu este mare”.

 

Previous Story

Video Brasov: Deputatul, Mihai Donțu, a mai lovit o mașină. 5 persoane se aflau în mașina care a zburat de pe șosea

Next Story

(Video) Accident Brasov: Doua masini s-au ciocnit in Craiter. Vezi aici Video: