Brașov: Bolnavii de la Județean vor fi mutați într-o clădire degradată și închisă de 3 ani. Pentru că avem Aeroport și nu ne interesează sănătatea

Last Updated on ianuarie 20, 2016 Administrația Brașovului, județeană și municipală, a reușit contraperformanța de a nu construi un spital timp de 25 de ani. Sau măcar să renoveze Spitalul Județean. Avem o ceartă continuă pentru Aeroport care ne ocupă tot timpul iar la capitolul sănătate suntem praf.
Spitalul Judeţean din Braşov a anunțat că este  nevoit să îşi mute o parte din paturi într-un corp de clădire închis în urmă cu trei ani pentru că nu mai oferea condiţii decente pacienţilor. Saloanele unde funcţionează acum cinci secţii vor fi renovate, iar lucrările nu se pot face fără relocarea celor internaţi şi a cabinetelor de consultaţii.

Din nefericire însă, singura soluţie găsită de conducerea spitalului este să ducă mobilierul în fostul spital de oncologie, părăsit de trei ani. Clădirea este mai veche de 100 de ani şi are nevoie de igienizări serioase pentru ca pacienții să fie în siguranță, informează digi24.ro.

În primăvara lui 2013 autoritățile au pus lacătul pe clădirea unde a funcţionat spitalul de oncologie. Imobiliul se degrada tot mai tare, astfel că pacienții au fost mutați, iar clădirea a intrat în conservare. Din luna aprilie însă vor începe lucrările de reabilitare a corpului B de la Spitalul Județean. Astfel, pentru ca lucrările să se desfășoare fără probleme, pe rând, tot câte două nivele vor fi mutate în clădirea care a stat închisă aproximativ 3 ani.

“Acea clădire este goală. Cu un minim de reamenajări poate găzdui temporar aceste secții. Este vorba numai de niște igienizări. Zugrăveli și o serie de lucrări la instalație, având în vedere că acea clădire nu a mai fost folosită de foarte mult timp”, spune Mihai Pascu – director în cadrul CJ Brașov.

Autoritățile spun că, deși clădirea e veche și în stare de degradare, după igienizare va putea găzdui pacienți. Oamenii sunt însă de altă părere.

[ads2]

“E foarte deteriorată clădirea, dar ce e foarte greu, că este un buncăr, deci aici s-a făcut radiologie. Buncărul acela e acolo, bine, zice că e învelit în plumb, dar nu se știe dacă e radioactiv…”, spune o braşoveancă.

Vezi aici Video:

Lucrările la Spitalul Județean costă aproximativ 5 milioane de euro și vor dura mai bine de un an.

Previous Story

Brașov. Plantare record de puieţi la Râșnov: 10.000 într-o singură zi

Next Story

Untold Festival dă lovitura cu AFROJACK și HARDWELL