Cutremur puternic în Brașov de 4.2 grade pe scara Richter! L-ai simțit?

Last Updated on decembrie 30, 2015 Un cutremur de 4,2 grade pe scara Richter a avut loc marți, la ora 20,56, în zona seismică Făgăraș-Câmpulung, cu epicentrul la aproximativ 32 de Km de Cisnădie, fiind resimțit în județul Brașov și Sibiu.

“Este o zona seismica cunoscuta in Romania. Acest cutremur este un cutremur moderat si este produs destul de rar in timp, de aceea pare neobisnuit. Se pare ca s-a simtit in anumite localitati, Sibiu, Brezoi, Cisnadie, dar s-a simtit slab, fara nicio problema”, spune Mircea Radulian, seismolog, citat de stirileprotv.ro

“Nu este activa cum este zona Vrancea, dar este, totusi, o zona in care s-au format niste munti si sunt niste contacte de placi acolo. Nu-s active, dar din cand in cand mai apar cutremure. Este un cutremur moderat, el e posibil sa mai aiba o activitate de replici, sa mai fie cutremure mici, nu prea multe, apoi sa inceteze activitatea. Nu este motiv sa ne ingrijoram”, mai spune acesta.

[ads2]

Seismul a avut o intensitate epicentrală IV și s-a produs la o adâncime de numai doi kilometri, iar localitățile cele mai apropiate de epicentru au fost Cisnădie (28 km), Sibiu (38 km), Râmnicu Vâlcea (43 km), Victoria (51 km) și Curtea de Argeș (55 km).

“În urma acestui cutremur, la dispeceratul Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Cpt. Dumitru Croitoru’ al județului Sibiu nu au fost semnalate victime sau pagube materiale”, se precizează într-un comunicat ISU Sibiu.

Previous Story

Brașov: Revelion ca în New York, în Piața Sfatului

Next Story

RAT Brașov face o supriză celor care vor să petreacă Revelionul ca în New York, în Piața Sfatului: trage pe dreapta toate autobuzele. Sunteți invitați să mergeți pe jos