Aeroportul Brașov: Castorii, un nou motiv să nu finalizăm lucrările

Last Updated on decembrie 21, 2015 Aeroportul Brașov și-a mai găsit un motiv ca să nu fie făcut: câțiva castori de lângă gardul obiectivului. În ceea ce privește motivele oamenilor ca să nu fie făcut, aflăm că la Consiliul Județean deabia acum se face un cost estimativ pentru finalizarea lucrărilor. Castori, oameni, împotriva aeroporului. Ce minune ne trebuie să avem și noi aeroport?

În 8 decembrie, Braşovul a găsduit o dezbatere publică menită să desemneze noi situri Natura 2000 sau să extindă unele din cele existente. Printre propuneri a fost şi una prin care s-a sugerat constituirea un nou sit de importanţă comunitară pentru castor, la 600 de metri de gardul viitorului aeroport de la Ghimbav.

brrbbrbr

„Eu sper ca această chestiune să se lămurească. Am vorbit şi la Agenţia de Mediu. Din păcate, este vorba de castori, o populaţie de animale care are o mare căutare, atât în România, cât şi în Canada. Hai să rezolvăm prima oară problema drumurilor, şi apoi rezolvăm şi problema bicicliştilor. Hai să rezolvăm problemele de dezvoltare care aduc bani şi turişti, şi apoi rezolvăm şi celalte probleme ce ţin de protecţia mediului”, a explicat luni, Claudiu Coman, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov, pentru rttbrasov.ro.

[ads2]

În altă ordine de idei, Consiliul Judeţean vrea să înainteze o nouă solicitare de finanţare către Ministerul Dezvoltării Regionale şi să ceară măcar două milioane de lei, bani necesari autorizaţiilor. O altă variantă în lucru este de a cere Guvernului patru milioane de lei pentru investiţii conexe Besălcinului. Până la finele săptămânii vor avea loc discuţii şi cu deţinătorii reţelei de înaltă tensiune din zonă şi se va putea face un calcul estimativ al tuturor cheltuielilor necesare în 2016 pentru aeroportul de la Ghimbav.

Previous Story

Aeroportul Brașov: Parlamentarii PSD din Brașov recunosc că Victor Ponta sau alt premier nu au vrut niciodată să dea bani pentru finalizarea lucrărilor. Transmite-le un mesaj de … Crăciun:

Next Story

Brasov: Pasaje pietonale circulare peste sensurile giratoriu? La care sensuri ar putea fi amplasate?