PROTEST Brasov: Actorii de la Teatrul Dramatic si-au dat DEMISIA in fata spectatorilor. Vezi reactia Primariei:

Last Updated on noiembrie 9, 2015 mjmjjm

Manifestațiile de stradă din marile orașe din ultima perioadă au dat curaj actorilor de la Teatrul “Sică Alexandrescu” care reclamă modul deficitar cu care Primăria Brașov conduce instituția de cultură. Actorii și conducerea Teatrului “Sică Alexandrescu” și-au dat demisia în weekend, în fața spectatorilor. Aceștia se plâng de comportamentul abuziv la care sunt supuşi de către directorul Direcţiei Relaţii Externe, Cultură şi Evenimente din Primăria Braşov, Cecilia Doiciu.

“Ne simţim abuzaţi. Simţim că suntem împiedicaţi să ne facem meseria aşa cum trebuie, de către persoane care nu înţeleg această profesie”, a spus pe scenă Iulia Popescu – actriţă Teatrul “Sică Alexandrescu” din Braşov.

Trebuie știut că Teatrul se află în subordinea administrativă a Primăriei Brașov și este coordonată de această direcție de cultură condusă de Cecilia Doiciu care este acuzată că nu are nicio legătură cu, cultura.

“Între noi şi această doamnă nu există niciun fel de comunicare, doar strigăte, urlete, deci aşa nu se poate lucra”, spune Adriana Mihai – şef birou contabilitate pentru digi24.ro.

Cecilia Doiciu
Cecilia Doiciu

“Suntem de atâta timp în subordinea dânsei, dânsa nu ştie cine suntem, cum ne numim, nu ştie ce jucăm, ce se întâmplă într-o repetiţie, într-un spectacol.  Dincolo de toate astea, îşi permite să ne jignească, să ne vorbească urât. De câte ori vine aici, ţipă pe culoarele teatrului că urăşte actorii, că urăşte teatrul”, spune Iulia Popescu – actriţă Teatrul “Sică Alexandrescu”.

O altă revendicare a angajaţilor teatrului face referire la felul în care se dau spre închiriat sălile de spectacole, fără să se ţină cont de programul şi interesele lor.

“S-a abuzat, la început, de aceste închirieri, pentru că le făceau peste capul nostru şi erau în oricare din zilele săptămânii, ceea ce influenţa dramatic şi grav programul teatrului, programul şi de repetiţii pentru spectacole. S-a decis ca doar lunea, care este ziua noastră liberă, doamna Doiciu să închirieze sala mare a teatrului. Acest tip de înţelegere nu s-a respectat”, spune Claudiu Goga – directorul Teatrului “Sica Alexandrescu”, Braşov.

[ads2]

După acțiunea curajoasă a actorilor din weekend, primăria Brașov s-a reunit în ședință de urgență pentru a detensiona situația.

„Am decis retragerea atribuţiilor Ceciliei Doiciu în ceea ce priveşte coordonarea activităţii instituţiilor de cultură. De asemenea, ei îi va fi retrasă şi calitatea de membru al Consiliilor de Administraţie ale instituţiilor de cultură aflate în subordinea municipalităţii”, a declarat viceprimarul Ciprian Bucur, informează Monitorul Expres. De asemenea, Bucur a precizat că Claudiu Goga va fi la conducerea TSA pînă la sfîrşitul lunii noiembrie, cînd îi va expita interimatul.
„Decizia retragerii atribuţiilor Ceciliei Doiciu a fost luată pentru a detensiona situaţia, precum şi în urma mai multor reclamaţii. Vom face un audit în ceea ce priveşte aspectele reclamate de conducerea TSA”, a declarat Bucur.

Este un semn îmbucurător că funcționarii pot fi puși la respect, să nu se mai creadă „Dumnezei” ai banului public, și ei trebuie să înțeleagă că nu sunt veșnici în funcție mai ales dacă nu se pricep în domeniu.

Previous Story

Brasov: Incepe Festivalul de Dramaturgie Contemporana.Vezi cat costa un bilet:

Next Story

Video Brasov: Doua localuri au fost inchise temporar de Protectia Consumatorilor pentru nerespectarea legii fumatului in locuri publice