Brasov: Airbus a inceput astazi constructia unei noi fabrici de elicoptere. A fost dezvelita piatra de temelie

Last Updated on noiembrie 17, 2015 ngngng

Piatra de temelie unde va fi construită o nouă fabrică care va produce un nou tip de elicopter greu, H215, a fost dezvelită de preşedintele Airbus Helicopters, alături de oficialităţi din Franţa, Germania şi România.

Înainte de ceremonie, invitaţii la eveniment au ţinut un moment de reculegere pentru victimele atentatului de la Paris şi apoi au cîntat imnul Franţei.

Reprezentanţii Airbus Helicopters nu au precizat o sumă totală a investiţiei care urmează să fie făcută în fabrica de la Braşov, însă secretarul de stat Alexandru Năstase a spus că este vorba de o investiţie de 15 milioane de euro, România acordînd un ajutor de stat de 20 milioane lei, informează monitorulexpres.ro

[ads2]

Linia de asamblare modernă cu flux cadenţat va avea o capacitate de producţie de 15-20 de aeronave pe an, ieşirea primului H215 de pe linia de asamblare fiind planificată pentru anul 2017, a anunţat preşedintele Airbus Helicopters Group, Guillaume Faury.
„Elicopterul H215 are o importanţă strategică pentru Airbus Helicopters şi ne va permite să le oferim clienţilor cel mai bun elicopter adaptat nevoilor lor, la costuri de operare şi de întreţinere directe extrem de competitive. Prin acest parteneriat extins cu România, un important membru al UE şi NATO, ne vom asigura că legendarele elicoptere grele bimotor sînt mai economice ca niciodată pe pieţele curente şi emergente“, a spus Faury.

Previous Story

Brasov: Bradul de Craciun din Piata Sfatului va fi instalat in aceasta noapte. Vezi aici LIVE momentul instalarii:

Next Story

Video Brasov: Bradul de Craciun a ajuns in Piata Sfatului